BEOGRAD

Patrijarh Porfirije predvodio vaskršnju liturgiju u Hramu svetog Save

On je naveo da je sve narode svijeta zadesila "opaka i opasna bolest izazvana nevidljivim virusom", za koju se prošle godine nadalo da će brzo proći

Patrijarh Porfirije na liturgiji u Hramu svetog Save. Anadolija

A. J. / Anadolija

2.5.2021

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Porfirije predvodio je danas u Hramu svetog Save liturgiju povodom Vaskra, javlja Anadolija.


Liturgiji je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi.


Na liturgiji su vjernici donosili i dobivali i jaja, koja se tradicionalno farbaju pred Vaskrs.


Hor, koji je pjevao tokom službe, nosio je zaštitne maske.


Većina vjernika nije poštovala epidemiološke mere, odnosno nije nosila masku.


Liturgiji su prisustvovali beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, kao i zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.



Liturgiji je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi. Anadolija

Patrijarh je u poslanici poručio da su misli i molitve usmjerene ka svima bolesnima, a naročito ka inficiranima koronavirusom, kao i ka svim ljekarima i medicinskom osoblju koji se samopregorno, rizikujući i svoj život, bore za spas oboljelih od koronavirusa i drugih bolesti.



Većina vjernika nije poštovala epidemiološke mere. Anadolija

On je naveo da je sve narode svijeta zadesila "opaka i opasna bolest izazvana nevidljivim virusom", za koju se prošle godine nadalo da će brzo proći.


- Nažalost, ne samo da nije prošla već je i u ovoj godini nastavila da hara širom svijeta. Danas se molimo za ozdravljenje svih oboljelih, kao i za pokoj duša svih upokojenih. Poštujući preporuke medicine, sami sebe, i jedni druge, i sav život svoj Hristu Bogu predajmo - poručio je patrijarh Porfirije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.