NAGRAĐENO PRVIH 100

Ogromne gužve na vakcinaciji u Beogradu, došla i Jelena Karleuša

Karleuša novinarima rekla da je odlučila da se vakciniše kao javna ličnost zbog poštovanja prema zdravstvenim radnicima koji se više od godinu krvavo bore da spase živote

Karleuša se vakcinisala među prvima. Nova.rs

A. J.

6.5.2021

Ogromne gužve bile su jutros u tržnom centru Ušće, gde su građani došli da se vakcinišu protiv korone na tek otvorenom punktu za vakcinaciju, ali i da bi dobili vaučer u iznosu od 3.000 dinara, što je bila nagrada za prvih 100 koji su došli na punkt, piše Blic.

Iako je otvaranje bilo zakazano za 9 sati, brojni građani su još prije 8 počeli da formiraju red ispred tržnog centra.

Ogromne gužve potom su se premjestile i unutar tržnog centra. Dugački redovi formirali su se hodnicima i pokretnim stepenicama ispred samog vakcinalnog punkta.

Pevačica Jelena Karleuša se vakcinisala među prvima, a izabrala je "Pfizer" vakcinu.

Novinarima je rekla da je odlučila da se vakciniše kao javna ličnost zbog poštovanja prema zdravstvenim radnicima koji se više od godinu krvavo bore da spase živote, zbog trudnica, djece, zbog godinu dana nenormalnog života i stagnacije čitave planete. Izrazila je nadu da neće biti politizovana njena odluka da se danas pojavi u TC Ušće, prenosi Nova S.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je prenio da se zaključno sa jučerašnjim danom u Beogradu revakcinisalo 487.607 osoba što iznosi 35 posto punoljetne populacije.


Velike gužve u TC Ušće. Screenshot

Pažnju javnosti "ukrao je" sredovječni bračni par, koji se tokom penjanja pokretnim stepenicama u sveopćem metežu i gužvi, nakratko razdovjio.


Kada je vidio da mu je supruga ostala na početku stepenica, "zarobljena" u masi ljudi, stariji gospodin se vratio po nju, probijajući se kroz gužvu, a čini se da je odahnuo tek kada je svoju voljenu ženu jako uhvatio za ruku.


Kada se snimak pojavio na društvneim mrežama, ljudi su isprva mislili da se radi o sukobu, da je umalo došlo i do tučnjave, međutim, tako nešto se na snimku ne vidi.


Kad su shvatili da se radi o sredovečnom paru na kratko razdvojenom, mnogi su sa oduševljenjem komentarisali kako bi voleli da imaju nekoga ko ih toliko voli i pazi na njih, kada ostare, baš poput deke sa snimka.

Sutra će prvih 50 vakcinisanih dobiti po vaučer ali u vrijednosti od 5.000 dinara za kupovinu u "Fashion & Friends" radnjama.


Vakcinacija će ovde biti moguća svakog dana od 9 do 21 sat, građani mogu da biraju između svih dostupnih vakcina, a zakazivanje nije potrebno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.