NA SVEČANOJ AKADEMIJI

U Srbiji izjednačili Josipa Broza Tita i Dražu Mihailovića na Dan pobjede nad fašizmom

Ovako se izjednačava fašizam sa antifašizmom, heroj sa zločincem, borac sa kukavicom, sloboda sa izdajnicim, jedan je od komentara na Twitteru

Sa svečane akademije. Screenshot

A. J.

11.5.2021

Na Svečanoj akademiji povodom Dana pobjede nad fašizmom preksinoć su u Narodnom pozorištu u Beogradu jedna pored druge, prikazane fotografije vođe četničkog pokreta Draže Mihajlovića i jugoslovenskog predsjednika Josipa Broza Tita.


Na ovaj način, u Srbiji su izjednačili četničkog vođu i pripadnika narodnooslobodilačke borbe, i to na Dan pobjede nad fašizmom.


Svečanoj akademiji u Narodnom pozorištu prisustovali su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i ministri u Vladi Srbije.



Ovim povodom oglasio se predsjednik SDP-a Crne Gore Raško Konjević, koji je kazao da ni najjače droge ne bi uljepšale ovaj vrijednosni sunovrat.


- Ovaj istorijski revizionizam koji treba da izjednači fasističke saradnike i pripadnike narodnooslobodilačke borbe. Draža Mihailović ne može nikada biti u istoj ravni sa Titom. Zastiđe. I to na Dan pobjede. Smrt fašizmu - napisao je Konjević na Twitter-u, prenosi CdM.


Ova nevjerovatna slika nije promakla ni Twitter zajednici u Crnoj Gori.


"Ništa čudno, u Srbiji je četnički pokret izjednačen sa partizanskim još 2005. godine".



"Ovako se izjednačava fašizam sa antifašizmom, heroj sa zločincem, borac sa kukavicom, sloboda sa izdajnicima. Pristanete li na ovo, izdali ste one koji se bore za našu slobodu! Pristanete li da vam oni kojima je Mihajlović heroj budu vodilja, bacili ste u zaborav naše heroje!"


"Draža rehabilitovan, ovih dana se ljotićevske pjesme emituju na nacionalnim frekvencijama, u školama se zvanično uči da su oba pokreta antifašistička… Zlo! Sva šizofrenija i moralni pad Srbije u jednom kadru", neki su od komentara na Twitteru, piše CdM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.