SRBIJA

Potvrđena presuda porodilji iz Brusa za ubistvo bebe

Obdukcijom je utvrđeno da je rodila živo muško dijete, a da je potom rukom otkinula pupčanu vrpcu

Ubistvo bebe dogodilo se 18. aprila, 2020. godine. Ilustracija

Fu. M.

19.5.2021

Viši sud u Kruševcu potvrdio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Brusu, gdje je ovog februara odlučeno o jednogodišnjoj kazni porodilji koja je ubila bebu. Kako pišu Novosti, tužilaštvo u Brusu tražilo je 18 mjeseci zatvora.

Na posljednjem pretresu prošlog novembra, okrivljena je priznala krivicu, ispričala kako je došlo do cijelog događaja i naznačila da se kaje. Ubistvo bebe dogodilo se 18. aprila, 2020. godine nakon što se Jovana Đ. porodila u kupatilu porodične kuće.

- Obdukcijom je utvrđeno da je rodila živo muško dijete, a da je potom rukom otkinula pupčanu vrpcu i novorođenče nakon porođaja, dok je davalo znake života, zamotala u peškir i stavila ga u PVC kesu žuto-plave boje od praška “Merix” i tom prilikom novorođenom djetetu nanijela povrede glave - navodi se između ostalog u optužnom prijedlogu.

Kako je utvrđeno tokom istrage,nakon porođaja, bebu je potom odnijela na smetljište koje se nalazi na 100-ak metara od porodične kuće i tu ga i ostavila. Na tom mjestu, našli su ga i istražitelji u najmučnijoj potrazi za malim lešom koji je organizovan na teritoriji Brusa.

Sve se otkrilo kada je mladoj porodilji pozlilo. Javila se ljekaru lokalnog Doma zdravlja, koji je odmah utvrdio da je došlo do porođaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.