BEOGRAD

Nakon nereda tokom proslave titule Crvene zvezde, izrečene novčane kazne za 22 osobe

Veća grupa se izdvojila od prisutnih i krenula da pravi nerede u "Beton hali", gdje su u baštama restorana sjedili gosti

U Prekršajnom sudu se nastavlja procesuiranje privedenih. Novosti.rs

A. M.

23.5.2021

Zbog sinoćnih nereda tokom proslave titule FK Crvena zvezda u "Beton hali", Prekršajnom sudu u Beogradu privedena su 54 okrivljena, a do popodneva je osuđeno njih 22 zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, pišu srbijanski mediji.

Deset osumnjičenih koji su uhapšeni zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje sutra će biti saslušani u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

U Prekršajnom sudu se nastavlja procesuiranje privedenih, a očekuje se da će još 35 osoba biti procesuirano.

Oko 60 njih bit će pozvano pred prekršajni sud u redovnom postupku, rekla je za Tanjug predsjednica tog suda Olivera Ristanović.

Okrivljenima koji su do sada osuđeni, izrečene su kazne od 30.000 dinara zbog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje ili 10.000 dinara zbog remećenja javnog reda i mira.

U pitanju su punoljetni građani, a među sinoć provedenima bilo je i maloljetnika, koji će posebno odgovarati.

Do incidenata je došlo u subotu navečer, nakon proslave šampionske titule FK Crvena zvezda u prisustvu nekoliko hiljada navijača, kada se veća grupa se izdvojila od prisutnih i krenula da pravi nerede u "Beton hali", gdje su u baštama restorana sjedili gosti.

Oni su lomili su izloge i inventar, a potom su i nanijeli povrede određenom broju lica, saopštilo je tužilaštvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.