PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić o izjavama Izetbegovića: Kakva bi se kuka i motika digle da sam mu odgovorio

Zato sa pažnjom i sa poštovanjem uzimam ono što oni govore, gledam da šutim, rekao je Vučić

Fu. M.

Vučić i Izetbegović

Foto: Avaz


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića o tome da Srbija nema pravo na Kosovo.

- Zamislite sad, ne želim da budem zlonamjeran da mu odgovorim onako kako bih mogao da mu odgovorim, a pretpostavljate šta bi moj odgovor mogao da bude i kakva bi se kuka i motika digle i šta bi svijet mogao da kaže - rekao je novinarima Vučić u Palati Srbije.

Prema njegovim riječima, ono što govori Izetbegović "kazuje ne samo o nepragmatičnom i nerealističnom pristupu, već i o nedostatku ideje za budućnost i bilo čega što bi značilo odustajanje od svojih maksimalističkih zahtjeva i prihvatanje da postoje neki drugi koji drugačije misle".

- Zato sa pažnjom i sa poštovanjem uzimam ono što oni govore, gledam da šutim i da pokušam da zajedno sa mojim prijateljima iz Vlade Srbije i Narodne skupštine Srbije taj brod koji se zove Srbija usmjerimo ka mirnoj luci, bez sukoba sa komšijama i bez teških riječi - rekao je Vučić.

U osvrtu na rezoluciju Crne Gore o Srebrenici, Vučić je rekao da tamošnje vlasti "neće uspjeti da stave žig sramote na čelo bilo kog Srbina, a pogotovo ne na cijeli narod".

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na