PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić odgovorio Izetbegoviću: Oni to rade namjerno da bi govorili kako mi proizvodimo nestabilnost

Vučić je podsjetio da je Vulin to rekao nedavno na svom stranačkom skupu

Aleksandar Vučić i Bakir Izetbegović. Avaz

Fu. M.

21.7.2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je lideru SDA Bakiru Izetbegoviću da nestabilnost ne proizvodi Srbija nego oni koji, suprotno Dejtonskom sporazumu, svakog dana pričaju o ukidanju Republike Srpske.

Komentarišući izjavu Izetbegovića da je "srpski svet", o kojem je govorio ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, isto što i "velika Srbija" i da očekuje od Vučića da ubuduće ne dozvoljava takve izjave, predsjednik Srbije rekao je da nije neko ko želi da zapuši usta bilo kome i da nije njegovo da ušutka Vulina.

- To može da radi Bakir Izetbegović ili neko drugi - rekao je Vučić novinarima nakon posjete Despotovcu.

Vučić je podsjetio da je Vulin to rekao nedavno na svom stranačkom skupu, na koji je pozvan i na kojem je održao miran i odgovoran govor.

On je rekao da svakome treba da bude jasno da Srbija ima svoje granice, koje su međunarodno priznate u UN-u, i da su to jedine granice koje je interesuju, računajući Kosovo i kao dio Srbije u skladu s Rezolucijom 1244.

- I to neću da ponavljam i da se izvinjavam nikome i nikada više. Oni to rade namjerno da bi govorili kako mi proizvodimo nestabilnost, iako su oni ti koji proizvode nestabilnost, jer suprotno Dejtonu, svakog dana govore o ukidanju Republike Srpske, a da ne pričam o pravima našeg naroda u drugim zemljama regiona - istaknuo je Vučić.

On je rekao da je Vulin govorio ono što misli na svom stranačkom skupu i da to treba pitati njega.

- Ono što je zvanična politika Srbije i ono što predstavlja je da Srbija ima svoje granice, međunarodno priznate u UN-u. To je naša politika. Ne interesuje nas ništa što pripada nekoj drugoj zemlji. Jedino što nas interesuje je to da čuvamo svoje, da budemo bogatiji i radimo vrijedno i borimo se za sve nas", rekao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.