GODIŠNJICA OLUJE

Milanović poručio Srbiji: Ne smijemo odustati od nestalih

Operacija "Oluja" je jedan od najsmjelijih pothvata u hrvatskoj povijesti, rekao je Milanović

Zoran Milanović. Dusko Jaramaz/PIXSELL

Fu. M.

5.8.2021

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović obratio se danas na svečanosti organizirane u Kninu povodom godišnjice operaciej "Oluja".

- Operacija "Oluja" je jedan od najsmjelijih pothvata u hrvatskoj povijesti, to nije običan transakcijski posao. Strah nije bio jači od mladih momaka koji su kretali u akciju. Želim da hrvatska država u svojim nastojanjima ima tu organizaciju, čvrstu stegu koju je tada imala Hrvatska vojska. Mjesecima je pripremala obruč da porazi neprijatelj. Te 1995. nije bila superiorna, bilo je više nego '91. ali faktor je bio čovjek. I danas kada kupujemo modernu tehniku, ništa bez ljudi. Sjetimo se ljudi. Ovo nije jedino bojište, ali možda najvažnije. Njih više tisuća, ali ne puno više od toga, mali broj pravih ljudi. Oni su napravili nešto što se po organizaciji rijetko kada događa u hrvatskoj povijesti - kazao je Milanović.

Istakao je da su tokom ratnih sukoba stradali i Hrvati i Srbi.

- Ne može biti svaka žrtva ista, jer na kraju bude obezvrijeđena. Ubijeni su ljudi i hrvatske i srpske nacionalnosti. Jedini naš saveznik smo sami, prepoznajemo prijatelje i saveznike, ali ta pobjeda je isključivo hrvatska pobjeda, naše vjere i zanosa da smo u stanju ostvariti hrvatsku državu. Nadam se da ćemo ove godini izbjeći sitne inkriminacije. Ne možemo odustati od nestalih, ne možemo okrenuti uho i praviti se da ne čujemo, i to je glavna poruka Srbiji - naglasio je Milanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.