AKCIJA U AUSTRIJI

U Beču uhapšen 21 pripadnik narkobande sa Balkana

Zaplijenjeno 29 kilograma kokaina izuzetne čistoće

B. C. / Blic

Zaplijenjeni kokain

Foto: Agencije


Austrijska policija u Beču u četiri akcije uhapsila 21 pripadnika narkobande sa Balkana, među kojima je čak 18 Srbijanaca. Kod njih je pronađeno oko 29 kilograma kokaina, devet i po kilograma heroina, dva kilograma marihuane i oko 36,5 kilograma sredstava za proizvodnju narkotika. Takođe, uhapšeni su posjedovali i više pištolja, falsifikovana dokumenta i oko 360.000 eura u gotovini!

Kako su prenijeli austrijski mediji, ova banda je prodajom narkotika u Beču ostvarila prihode od više miliona eura.

- Prilikom hapšenja jedan od osumnjičenih je autom naletio na policijski automobil i tako pokušao da pobjegne, ali je ipak savladan i uhapšen. Drugi osumnjičeni je priveden dok je navodno išao na trening, a u njegovoj torbi za teretanu pronađeno je pet kilograma čistog kokaina - pišu tamošnji mediji.

Portparol bečke policije Daniel First potvrdio je da su tokom akcije, koja je trajala nekoliko dana, zaplenjeni droga, oružje i novac čija je ukupna vrijednost procjenjena na oko četiri miliona eura.

- Istrage su bile otežane, jer su samo dvojica uhapšenih imali ispravnu prijavu boravka u Austriji. Čak 18 muškaraca dolazi iz Srbije, po jedan osumnjičeni iz Hrvatske, Crne Gore i Albanije. Mafijaške veze odlično funkcionišu u ovoj balkanskoj bandi. Za čistoću zaplijenjene droge se kaže da je izuzetna, što također povećava njenu uličnu vrijednost - kaže First.

Više o temi Austrija

VELIKO NEVRIJEME
Odron zatrpao voz u Austriji

Više o:

Austrija Beč Kokain
NA VRH

Podijeli članak na