MINISTAR MUP-A SRBIJE

Vulin odgovorio Džaferoviću: Voli da glumi žrtvu, neka kaže ko je u Srebrenici pokušao da ubije Vučića

Član Predsjedništva BiH Džaferović izjavio je jučer da „na zapadnom Balkanu neće biti napretka dok se svi ne suoče sa istinom“

Fu. M.

Aleksandar Vulin

Foto: Agencije


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin pozvao je člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića "da izruči Srbiji Nasera Orića" i da kaže ko je u Srebrenici pokušao "da ubije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića".

Vulin je, povodom zahtjeva za izručenje Duška Kornjače, optuženog za ratne zločine u BiH koji je Beograd odbio, izjavio da je potjernica protiv Nasera Orića izdata u Srbiji ali da Orić ni za jedan zločin počinjen protiv Srba u Bosni i Hercegovini nije odgovarao, saopšteno je iz MUP-a.

Član Predsjedništva BiH Džaferović izjavio je jučer da „na zapadnom Balkanu neće biti napretka dok se svi ne suoče sa istinom“.

Vulin je u Moskvi, gdje na poziv Rosteka obilazi vojno- tehnički forum „Armija 2021“ prisustvuje otvaranju Međunarodnih armijskih igara, rekao da Džaferović „voli da glumi žrtvu, ali kada gluma prođe ostane istina, a istina je da Naser Orić ima Interpolovu potjernicu izdatu u Srbiji i istina je da ni za jedan zločin nije odgovarao“.

Vulin je rekao i da je istina da je (2015. godine, tada premijer Srbije) Aleksandar Vučić „bio u Srebrenici da oda počast bošnjačkim žrtvama, a da nijedan bošnjački lider nije odao poštu srpskim žrtvama“.

NA VRH

Podijeli članak na