SRBIJA

Zdravstvenim radnicima naređeno da se vrate s odmora

Kapaciteti UKC-a Kragujevac uveliko se pripremaju za rad u Covid-režimu

Kragujevac: Povećava se broj pacijanata. Nova RS

A. J.

31.8.2021

Zdravstveni radnici u kragujevačkom Univerzitetskom kliničkom centru (UKC), a koji su trenutno na godišnjem odmoru, morat će da ga prekinu i na posao se vrate najkasnije do 6. septembra, stoji u naredbi koju je izdao vršilac dužnosti direktora te ustanove dr. Predrag Sazdanović. Kako je navedeno, zbog epidemiološke situacije odmor neće moći da koriste ni zaposleni koji su na isti planirali da odu u periodu poslije 6. septembra.

U naredbi koja je jučer dostavljena klinikama Univerzitetskog kliničkog centra, navodi se da zbog širenja zarazne bolesti Covid-19 i potrebe da se održi kontinuitet u pružanju zdravstvene zaštite, zaposleni zdravstveni radnici neće moći da koriste godišnji odmor počev od 6. septembra.

U tekstu naredbe koju je potpisao v.d. direktora Predrag Sazdanović stoji i da postupanje suprotno ovoj naredbi predstavlja nepoštovanje radne discipline, kao i da je u izuzetnim okolnostima moguće odstupanje, ali samo uz odobrenje direktora UKC-a.

Portal „Nova.rs“
nezvanično saznaje da se kapaciteti UKC –a uveliko pripremaju za rad u Covid-režimu, te da se u intenzivnim jedinicima svakodnevno povećava broj hospitalizovanih pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.