MONSTRUOZAN ZLOČIN

Stravično ubistvo porodice Đokić: Goran gledao kako mu ubijaju suprugu i kćerku je pretpostavka, a ne činjenica (ISPRAVLJENO)

Interesantno je i to što policija nije pronašla rezervni točak u spaljenom "pasatu"

Sa mjesta ubistva. Agencije

Piše: Fu. M. / Kurir

3.10.2021

Ovaj tekst je dodatno ispravljen 21.10.2021. godine nakon analize Raskrinkavanja "Kad glasine postanu “vijesti”: Medijsko izvještavanje o trostrukom ubistvu u Srbiji“. 

U prvobitnom teksti je pisalo da "postoji pretpostavka da su ubice prvo ubile Lidiju i Gordanu, a da je Goran bio primoran da to gleda". Ovo nije utemeljeno i niko od zvaničnih policijskih organa to nije mogao potvrditi niti je ijedan relevantan izvor to kazao. Veći dio tekst zasnovan je na pretpostavkama i nema činjenica koje potkrepljuju izjave.

Ubistvo porodice Đokić iz Srbije  bilo je dobro pripremljeno i isplanirano, izvršeno je za 70 minuta, a u zločinu je najverovatnije učestvovalo više osoba, od kojih je bar jedna poznavala Đokiće, prvi su rezultati istrage o jednom od najmonstruoznijih zločina koji se posljednjih decenija dogodio u Srbiji.

Kako piše Kurir, spaljena tijela vlasnika mjenjačnice iz Aleksinca, Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i njihove kćerke Lidije (25), pronađena su prekjučer, šest dana od nestanka, u rupi u ataru sela Moravac, a desetak kilometara dalje u selu Tešica bio je njihov automobil "pasat", koji je također spaljen.

- Smrt je nastupila u noći između nedjelje i ponedjeljka, između 00.24 i 2.05 sati, tj. kada je prvi i drugi put viđeno njihovo vozilo na dijelu asfaltnog puta u Moravcu. Put od Moravca do Tešica, dug oko osam kilometara, je loš, to je nasip na Južnoj Moravi, i vožnja je trebalo da traje oko pola sata... - rekao je Vladimir Rebić, direktor policije gostujući na TV Prva.

- Interesantno je i to što policija nije pronašla rezervni točak u spaljenom "pasatu", a priča se da je baš tu Goran krio pare. Goran je bio vrlo obazriv čovjek, nepovjerljiv. Ne bi tek tako pustio nekog nepoznatog u auto. On je kobne noći povezao nekoga koga je dobro poznavao ili mu je neko preprečio put i na silu ušao u kola.

Postoji i treća mogućnost, da je on krenuo na sastanak sa nekim, a da je suprugu i kćerku poveo sa sobom jer nije imao sumnje da bi to moglo ovako kobno da se završi.

Izjava portala Kurir da "postoji pretpostavka da su ubice prvo ubile Lidiju i Gordanu, a da je Goran bio primoran da to gleda" nije utemeljena i niko od zvaničnih policijskih organa to nije mogao potvrditi niti je ijedan relevantan izvor to kazao. 

Dosadašnja istraga pokazala je da su Goranov i Lidijin telefon ugašeni u isto vrijeme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.