PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić: Velike sile tražit će nestanak Republike Srpske prije proljeća

Rekao je i to kako zna “da će mu skidati glavu u svijetu” zbog ovih izjava, ali da stoji pri tome

Vučić prilikom posjete Raškoj. Instagram

Fu. M.

13.10.2021

Pred nama je težak period. Bit će ogromni pritisci na Republiku Srpsku. Tražit će nestanak Republike Srpske prije proljeća. Šta god da se desi, sve će to pasti na pleća Srbije kako god okrenete. A u svemu tome će da rade najmoćnije zemlje svijeta - rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

Naveo je i to kako je s Prištinom “nemoguće razgovarati jer misle da mogu raditi šta hoće”.

- Oni misle da imaju prava da rade šta hoće i da ubijaju Srbe. Ne sekiraju se jer su dobili podršku jedne sile. I šta god da se desi kazat će da su jurili kriminalce. Zamislite te strašne kriminalce koji zarađuju na plazma keksu? Formulište svoje kako hoćete, biću uz vas. Ali morate biti neko ko će biti za poštovanje sporazuma. Budite strpljivi, oni ga neće ispoštovati. 

Kao što sam znao da ćemo u BiH mi da se držimo Dejtona. Ovdje će biti spas Briselski sporazum jer oni neće da ga ispune. Ako krenu nasiljem, zaštitite svoj narod, a mi ćemo biti uz vas. Samo imajte u vidu kolika je cijena koju ćemo svi morati platiti. Zato to trebamo izbjeći. Ako nastave s upucavanjem naših ljudi, zaista nećemo imati obzira. Moja poruka je da ćemo čuvati mir - rekao je Vučić.

Rekao je i to kako zna “da će mu skidati glavu u svijetu” zbog ovih izjava, ali da stoji pri tome.

- U borbi u kojoj trebamo zaštiti živote djece i njihov opstanak, ne samo da ćemo da zaštitimo već vam kažem sa sgiurnošću, u toj borbi ćemo da pobijedimo - poručio je Vučić što je ispraćeno ovacijama.

Jedna od zemalja Kvinte, država koja nije članica EU, dala je podršku Albancima iz Prištine da sporevedu novu akciju protiv Srba, kazao je.

-  Nemojte misliti da naknadno ne bi dobile podršku i ostalih, ali SAD, Velika Britanija, Njemačka, svi će podržati Prištinu - rekao je Vučić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.