PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić komentirao podršku Velike Britanije akciji na sjeveru Kosova

Rekao sam da želimo najbolje odnose za Velikom Britanijom, rekao je Vučić

Aleksandar Vučić. Agencije

Fu. M.

17.10.2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je posljednje reakcije britanske ambasade u Prištini, koja je pozdravila nedavnu akciju kosovske policije na sjeveru Kosova.

Izjavio je da na njegovu izjavu o umiješanosti stranog faktora, Velike Britanije, u nedavnim dešavanjima na sjeveru Kosova bilo neoficijelnih primjedbi i razgovora, ali da moli zapadne partnere da se uzdrže od "podrške neodgovornim akcijama Prištine".

- Rekao sam da želimo najbolje odnose za Velikom Britanijom, ali pročitajte saopštenja Britanske ambasade u Prištini i bit će vam sve jasno, da podržava tu divnu akciju Prištine u borbi protiv korupcije i kriminala. Na to ne možete ništa drugo da kažete osim – nemojte da nam vrijeđate inteligenciju - rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je rekao da je zato važno čuvati mir i da se "ne podržavaju takve užasno neodgovorne akcije, koje su na kraju mogle da koštaju nečijeg života".

Vučić je rekao kako "zna da su se u Prištini dogovarali i da je jučer i danas trebalo da se provede slična akcija u nekim albanskim mjestima da bi se pokazalo da je riječ o borbi protiv korupcije, a kada su čuli da ih je Srbija provalila sada vode istragu odakle to Vučić zna".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.