PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić komentirao podršku Velike Britanije akciji na sjeveru Kosova

Rekao sam da želimo najbolje odnose za Velikom Britanijom, rekao je Vučić

Fu. M.

Aleksandar Vučić

Foto: Agencije


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je posljednje reakcije britanske ambasade u Prištini, koja je pozdravila nedavnu akciju kosovske policije na sjeveru Kosova.

Izjavio je da na njegovu izjavu o umiješanosti stranog faktora, Velike Britanije, u nedavnim dešavanjima na sjeveru Kosova bilo neoficijelnih primjedbi i razgovora, ali da moli zapadne partnere da se uzdrže od "podrške neodgovornim akcijama Prištine".

- Rekao sam da želimo najbolje odnose za Velikom Britanijom, ali pročitajte saopštenja Britanske ambasade u Prištini i bit će vam sve jasno, da podržava tu divnu akciju Prištine u borbi protiv korupcije i kriminala. Na to ne možete ništa drugo da kažete osim – nemojte da nam vrijeđate inteligenciju - rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je rekao da je zato važno čuvati mir i da se "ne podržavaju takve užasno neodgovorne akcije, koje su na kraju mogle da koštaju nečijeg života".

Vučić je rekao kako "zna da su se u Prištini dogovarali i da je jučer i danas trebalo da se provede slična akcija u nekim albanskim mjestima da bi se pokazalo da je riječ o borbi protiv korupcije, a kada su čuli da ih je Srbija provalila sada vode istragu odakle to Vučić zna".

Više o temi Aleksandar Vučić

DRUŠTVENE MREŽE
Šta radi Aleksandar Vučić nedjeljom ujutro?
NA VRH

Podijeli članak na