ISPLIVALI NOVI DETALJI

Džonić, koji je priznao krivicu za ubistvo Đokića, brani se da nije jedini počinilac svirepog ubistva

On je za saučesništvo optužio ljude iz aleksinačkog kriminalnog miljea braću K.M. (40) i A.M. (39)

Fu. M.

Goran Džonić

Foto: Agencije


Goran Džonić, koji je uhapšen u četvrtak zbog sumnje da je ubio rođeka Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i njihovu dvadesetpetogodišnju kćerku Lidiju, priznao je krivicu ali se branio da on nije jedini izvršilac svirepog ubistva. 

On je za saučesništvo optužio ljude iz aleksinačkog kriminalnog miljea braću K.M. (40) i A.M. (39) koji su sinoć uhapšeni, navodi portal Nova.rs.

Mada su se u medijima pominjala imena još trojice navodnih izvršilaca i pomagača, uključujući i Goranovog sina, zvanično je potvrđeno samo hapšenje K.M. i A.M. S obzirom na to da policija nastavlja istragu nezapamćenog zločina ne isključuje se mogućnost da već u toku dana slobode bude lišen još neko ko bude osumnjičen za smrt tročlane porodice.

Ukradeni novac

Ipak, uhapšenu braću osim Goranovih reči, ne tereti ništa drugo.

- Intenzivno se prikupljaju dokazi kako bi se proverile Džonićeve tvrdnje da nije bio jedini izvršilac. On se branio da je bio ucijenjen, da mu je smješteno tako što je ukradeni novac zakopan na imanju njegovog sina i nudio se da svjedoči protiv navodnih saučesnika. Do sada pronađeni dokazi terete samo njega. Pištolj koji policija pronašla u njegovom stanu u Aleksincu odgovara oružju kojim su Đokići usmrćeni. Ukradeni novac pronađen je dobro sakriven na ograđenom imanju koji pripada njegovom sinu zamotan oko korijena jednog stabla. 

Da policija nije koristila detektor metala, ko zna da li bi taj dokaz bio ikada otkriven. S obzirom na to da je nađeno nešto preko 40.000 eura a da se sumnja da je ukradeno bar dvjesta hiljada, pretraga tog imanja ali i Goranove porodične kuće i okućnice u Moravcu se nastavlja. On odbija da kaže gdje je ostatak para i tvrdi da ih je podijelio sa saučesnicima, ali pitanje je da li je to zaista istina, naročito nakon tvrdnji rodbine da je bio u finansijskoj krizi a da je dobro znao gdje Goran drži pare - navode sagovornici.

Uhapšena braća

Mada je nesporno da uhapšena braća važe za žestoke momke te da su hapšeni zbog ozbiljnih kriminalnih radnji, neke stvari njihovo učešće dovode u sumnju.

  • Policija pretražila kuću i imenje

    Policija pretražila kuću i imenje

    Foto: Nova.rs


- Oni su već saslušavani zbog ovog ubistva baš zbog svoje reputacije. Bili su u inostranstvu, na poziv policije su došli, kao i desetine drugih podvrgnuti su poligrafskom testiranju i ništa nije ukazivao na njih sve dok ih Goran nije označio kao saizvršioce - ističu izvori.

Međutim, ne vjeruju svi, čak ni oni koji su sa njima imali posla, da su braća ubila Đokiće.

- Ne libe se oni krivičnih djela, bavili su se svačim, zato su i imena mijenjali. Lično mislim da ne bi uradili takav zločin u svom mjestu, „otmjeniji“ su ali i oprezniji. Znali bi da bi na njih odmah pala sumnja, na kraju krajeva, logično bi bilo da ako su zaista Goranovi saučesnici, pobjegnu nakon njegovog hapšenja naročito ako su zaista uzeli takav novac - kaže izvor za Novu.rs.

NA VRH

Podijeli članak na