OTVORENI BALKAN

Predstavnici vlada Srbije, Albanije i Sjeverne Makedonije u Nišu

Sastanak je otvorio ministar finansija Srbije Siniša Mali, koji je poručio da je cilj inicijative "Otvoreni Balkan" da sve tri zemlje rade kao jedna

Sa konferencije u Nišu. Agencije

Fu. M.

12.11.2021

Inicijativa "Otvoreni Balkan" okupila je u Nišu ministre i predstavnike vlada Srbije, Albanije i Sjeverne Makedonije.

Sastanak predstavnika vlada Srbije, Albanije i Sjeverne Makedonije otvoren je večeras ministarskim sastanakom, a u naredna dva dana razgovaraće se o radnim dozvolama i trgovinskim olakšicama koji će omogućiti slobodan protok robe, usluga i ljudi kroz ove tri zemlje.

Sastanak je otvorio ministar finansija Srbije Siniša Mali, koji je poručio da je cilj inicijative "Otvoreni Balkan" da sve tri zemlje rade kao jedna.

- Svi imamo isti cilj, da povećamo ekonomsku saradnju, ne samo između naše tri zemlje, već i svih zemalja u regionu - rekao je Mali.

On je istakao da je cilj predstavnika tri vlade da u naredna dva dana razrade plan kako da se popravi protok robe, usluga i ljudi, kao i da se ukloni sve što tri ekonomije vide kao prepreke za razvoj i napredak u radu, prenose beogradski mediji.

Mali je poručio da postoji politička volja da ove tri zemlje funkcionišu kao jedna, i da budu usklađenje fitosanitarne procedure, carinske procedure, da se olakša protok robe


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.