PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić: Sankcije ne mogu donijeti nikome dobro

Ko god hoće i ko god je legitimni predstavnik jednog naroda, ja nemam problem da razgovaram, rekao je Vučić

Vučić: Moramo da damo narodu šansu da živi. arhiv

L. M. /Fena

17.11.2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je važno za Srbiju da se sačuva mir po svaku cijenu u Bosni i Hercegovini.

-Imam veliki strah od najava sankcija, iako to nisu sankcije protiv nas, ali sankcije nikom ne mogu donijeti dobro, jer koji će vam onda investitor doći", kazao je Vučić, komentirajući posljednja događanja u RS i Bosni i Hercegovini.

Prema njegovim riječima, svaka vrsta podizanja tenzija bilo gdje i bilo kako, Srbiji ne odgovara.

Zato sam, kaže on, uvijek govorio, Balkan balkanskim narodima.

Izrazio je spremnost da ode u Sarajevo i razgovara. On je naveo da nikome nikada nametanje politike spolja nije donijelo ništa dobro, te da je uvijek govorio "Balkan - balkanskim narodima".

- Mi moramo da sjednemo da razgovaramo. Јa ću zato da prihvatim ideju o razgovoru sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem i nije mi problem, možemo da odemo u sjeverni dio Sarajeva. Ima tamo dobra kafana, da sjednemo, tri sata radimo, ako možemo oko bilo koje sitnice da se dogovorimo - rekao je Vučić.

On smatra da je Izetbegović pod pritiskom medija odustao od ranije planiranog razgovora i dodao da Srbija insistira na razgovoru sa svima.

- Ko god hoće i ko god je legitimni predstavnik jednog naroda, ja nemam problem da razgovaram. Saberite ratove i krize koje smo imali... Moramo da zaustavimo to, moramo da damo narodu šansu da živi - naglasio je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.