ZAVRŠIO NA ULICI

Nenad Čanak potvrdio: Oboren transparent u Novom Sadu na kojem je pisalo "Ratko Mladić je ratni zločinac osuđen za genocid"

Dakle: Rulja je uspela da obori transparent sa naše zgrade. Policija ga nije zaštitila. Kao ni zastavu stranke, napisao je Čanak

Transparent prije i nakon rušenja. TWITTER

E. Ć.

18.11.2021

Transparent na zgradi Lige socijaldemokrata u Novom Sadu na kojem je pisalo "Ratko Mladić je ratni zločinac osuđen za genocid" je oboren.

Vijest da je transparent završio na ulici potvrdio je na svom Twitter profilu lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak.

- Dakle: Rulja je uspela da obori transparent sa naše zgrade. Policija ga nije zaštitila. Kao ni zastavu stranke. Važno da postoje čuvari murala u...nog zločinca u Beogradu. U Novom Sadu, divljanja su slobodna. Ko još jednom kaže da su fašizam i antifašizam dva ekstrema... - napisao je Čanak.

Podsjećanja radi, ovaj transparent je osvanuo jutros. Transparent je ispisan velikim crnim slovima na bijeloj pozadini koja je djelimično crvena što aludira na fleke od krvi. I prije njegovog obaranja, iz LSV-a su javili kako je nekoliko mladića već jajima gađalo transparent i da su nakon toga pobjegli.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.