BEOGRAD

Vučić na svečanoj akademiji SNS-a: Pokazali smo kako izgleda pristojna Srbija

Ovo su posljednji izbori na kojima vas vodim, rekao je Vučić

Aleksandar Vučić. Agencije

Fu. M.

27.11.2021

Predsjednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je večeras na svečanoj akademiji, kojom SNS obilježava 13. godišnjicu osnivanja stranke nakon ranije danas održane izborne skupštine, da su naprednjaci pokazali kako izgleda pristojna Srbija, dok su neki samo željeli da naškode drugima.

Ovo su posljednji izbori na kojima vas vodim, poručio je Vučić okupljenim pristalicama SNS-a ispred Arene, pred početak svečane akademije, prenosi RTS.

- Mnogo vas volim, ovo su posljednji izbori na kojima vas vodim. Ali ćemo zajedno ići do pobjede i da osiguramo budućnost za našu djecu, koja su najvažnija, kao i naša Srbija - rekao je Vučić.

Poručio je da će u narednim mjesecima obići svako mjesto u Srbiji.

- Hvala vam, jer kada su vam neki prijetili blokadama puteva, da urade nešto što niko nije radio decenijama, da nekome zabrani kretanje i slobodu, nisu znali da ste najtvrdokorniji kada vam brane slobodu i zato ste svi došli ovdje, u inat onima koji nisu htjeli da ovdje budete - rekao je Vučić.

Vučića prilikom dolaska na svečanu akademiju. Instagram

Poručio je naprednjacima da predaja nije opcija i da nikada nema povlačenja, posebno ne pred onima koji su, kako je ocijenio, uništili Srbiju.

Ukazao je da će Srbija za 2020. i 2021. godinu po kumulativnom privrednom rastu biti najbolja u cijeloj Evropi.

Vučić je naglasio da se stvari brzo mijenjaju. Zato kod onih, kako je rekao, od kojih SNS ne smije da se sklanja, raste nervoza.

Vučić je rekao da Srbija mora da bude otvorena u regionu i da je "Otvoreni Balkan" velika i važna ideja.

- Ono što je ušlo u načela stranke je da kad god SNS bude na vlasti zemlja će voditi samostalnu, nezavisnu politiku u interesu naroda i građana Srbije. Ne mogu da opišem koliko ponosan na tu odluku - rekao je Vučić.

Naglasio je da je Srbija danas mnogo bolje povezana nego ikada ranije.

- U ovom trenutku se gradi 10 autoputeva i brzih saobraćajnica. Gradimo i pruge. Neko bi rekao to su samo putevi i pruge. Izgradili smo više bolnica i domova zdravlja nego u prethodnih 50 godina. Napravili smo i četiri naučno-tehnološka centra za koji žive i u kojima rade mladi ljudi koji donose najveći rast BDP-a svojom genijalnošću, kojom čine da zemlja brže napreduje nego drugi - ukazao je Vučić.

On je najabvio i novu nabavku naoružanja. Povodom hrvatske nabavke "Rafala", rekao da Srbija jača vojsku "kako više niko ne bi mogao da nas ponižava kao 1990-tih i 2000-tih godina".

- A ovi koji misle da su najjači, oni ne znaju da nešto uskoro stiže u Srbiju, a mnogo prije će stići nego to što su oni kupili - rekao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.