BEOGRAD

Ivica Dačić objavio: Preminuo Milutin Mrkonjić

Političar i dugogodišnji partner pjevačice Ane Bekute izgubio je najtežu borbu na Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje"

E. Ć.

Mrkonjić: Posljednjih sedmica se liječio zbog izraženih srčanih smetnji i tegoba

Foto: INSTAGRAM


Milutin Mrkonjić (79), političar i dugogodišnji partner pjevačice Ane Bekute, izgubio je najtežu borbu na Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", gdje se posljednjih sedmica liječio zbog izraženih srčanih smetnji i tegoba.

- Otišao je najveći među nama. Legenda Socijalističke partije Srbije i cijele Srbije. Počasni predsjednik Milutin Mrkonjić, naš drug i politički otac, naš Mrka. Hvala Ti za sve, počivaj u miru - napisao je Ivica Dačić.

  • Objava Ivice Dačića na Instagramu

    Objava Ivice Dačića na Instagramu

    Foto: screenshot


Mrkonjiću se prošlog četvrtka, 18. novembra, stanje naglo pogoršalo, a ljekari su tada saopćili da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno. On je prije nekoliko dana priključen na respirator, a početkom mjeseca je završio na kardio-vaskularnoj klinici u Beogradu, gdje mu je ugrađen pejsmejker.

Rođen je u Beogradu, 23. maja 1942. godine, diplomirao je 1971. godine na Građevinskom fakultetu u Beogradu. Po završetku fakulteta radio je u Birou za studije i projektovanje železnica, a od 1974. godine bio je rukovodilac Sektora za projektovanje. Godine 1977. zaposlio se u Centru za istraživanje i projektovanje, a njegovim spajanjem sa Saobraćajnim institutom postaje njegov direktor. 

Mrkonjić je bio saradnik Slobodana Miloševića i njegove ideologije. 

Na izborima za predsjednika Srbije, januara 2008. godine, bio je kandidat SPS-a i osvojio je oko 6 posto glasova.

Više o temi Milutin Mrkonjić

LJEKARI SE BORE ZA ŽIVOT
Milutin Mrkonjić u teškom stanju
NA VRH

Podijeli članak na