ŠOKANTNO

Milica koja je ostala bez donora bubrega, dobila jezivu poruku: Mislim da nećeš preživjeti, nadaj se maco

Ako ne možete kojim slučajem da okrenete glavu, pričajte sa nekim, nemojte to u sebi gurati, kazala je ona

Milica Adamović. AGENCIJE

A. O. / Telegraf.rs

15.1.2022

Milica Adamović, djevojka koja traži donora koji bi joj dao bubreg, prije mjesec dana saopćila je da je i treći donor odustao, piše Telegraf.rs. 

Tada je zamolila sve da dobro razmisle prije nego što joj se uopće jave i da joj ne daju lažnu nadu, jer ona želi da živi. Jučer je, međutim, dobila i jednu jezivu poruku.


Dobila poruku

- Čuo sam da si bolesna i da ti treba bubreg. Ahahahahhaha, samo se ponadaj maco, zar stvarno misliš da je neko lud da ti ga donira? Ja ipak mislim da ti nećeš da preživiš, što znači da te neće biti. Malo si se ponadala, je l', a? Da neko sebe uništi tako što će ti dati bubreg. Pa ti si onda stvarno glupa, ako si to mislila. Nećeš izdržati - glasio je sadržaj poruke koja je bila upućena Milici.

Milica je nakon primljene poruke apelovala na sve ljude koji imaju neki zdravstveni problem, a nekada budu u situaciji da prime ovakvu vrstu poruke, da je jednostavno odbace.

- Ako vam se to desi, razmišljajte da je ta osoba koja vam je to poslala prvenstveno nesrećna i usamljena i da joj je potrebna ozbiljna stručna pomoć. I nemojte da se kojim slučajem obazirete na takvu poruku, jer ste iznad toga i vjerujte mi da ste dosta jači nego što mislite. Također, ako ne možete kojim slučajem da okrenete glavu, pričajte sa nekim, nemojte to u sebi gurati - napisala je ona. 


Milici je 2009. godine, kada je imala svega 18 godina, zbog pogrešnih dijagnoza odstranjen lijevi bubreg. INSTAGRAM

Transplatacija u inostranstvu

- Nažalost, moram da kažem i to da se o ovome malo priča, ne daj Bože da dođe do lošeg ishoda. Ne treba na ovakve stvari okretati glavu, nikako, jer isti sadržaj poruke može doći i do osobe koja je dosta psihički slabija.

Podsjećamo, Milica je i sredinom avgusta ove godine otputovala u Istanbul sa Raisom Lošić koja je trebalo da joj bude donor. Međutim, turska komisija je odbila ovu mogućnost i Milica se iz Istanbula vratila razočarana. Prethodno ju je kontaktirao i Kristijan Golubović i rekao da i on želi da joj bude donor.

Milici je 2009. godine, kada je imala svega 18 godina, zbog pogrešnih dijagnoza odstranjen lijevi bubreg.

Kako Milica nema živog srodnika koji bi mogao da joj donira bubreg, jedina nada je da se transplantaciju uradi u inostranstvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.