BIVŠA SEKRETARKA MUP-A

Pretres u luksuznom stanu Dijane Hrkalović: Policija pronašla dva pištolja i uređaj za ometanje bežičnih radio signala

U njenoj spavaćoj sobi je pronađena pancirka S veličine, te 15 metaka

Dijana Hrkalović: U julu prošle godine promijenila ime. Arhiv

E. Ć.

28.1.2022

U luksuznom stanu bivše sekretarke MUP-a Srbije Dijane Hrkalović policija je, tokom pretresa 15. oktobra prošle godine, pronašla dva pištolja, od kojih je jedan automatski, ali i elektronski uređaj koji služi za ometanje bežičnih radio signala, piše Blic.

U optužnom prijedlogu protiv Hrkalović, koja se tereti za trgovinu utjecajem, navodi se da je policija 15. oktobra prošle godine po nalogu upala u njen stan u Beogradu, u ulici Vojvode Stepe, gdje su pronađeni i oduzeti pištolj marke "CZ-P10" i automatski pištolj "CZ Škorpion". U njenoj spavaćoj sobi je pronađena pancirka S veličine, te 15 metaka.


Hrkalović je posjedovala dozvolu za pronađeno oružje, ali je u stanju pored pištolja pronađen i uređaj sa dva ventilatora, šest antena i pratećim punjačem, odnosno uređaj koji služi za ometanje bežičnih signala.

Dijana Hrkalović se ponašala "neuobičajeno" za osobu na tako visokoj poziciji kao što je sekretarka MUP-a Srbije, to je svima bilo jasno kada je u julu 2019. službeno promijenila ime. Naime, ona je 19.7.2019. ime promijenila i Nika Rina.

Inače, promjena imena je jedna od osnovnih tema u optužnici protiv nje, te jedan od razloga zbog čega je tužiteljstvo tražilo pritvor jer je postojala mogućnost bijega iz zemlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.