PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić u razgovoru s Džonsonom: Srbija će po svaku cijenu čuvati mir i stabilnost u regionu zapadnog Balkana

Pozvao sam Borisa Džonsona da dođe u Srbiju jer 42 godine britanski premijer nije posjetio našu zemlju, i dobio uvjeravanja od britanskog premijera da će nas uskoro posjetiti, napisao je Vučić

Aleksandar Vučić i Boris Džonson. Avaz

E. Ć.

4.3.2022

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu saopćio je da je razgovarao sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom (Johnson).

Vučić je naveo da je u razgovoru istakao kako je princip poštovanja normi međunarodnog prava od suštinskog značaja za Srbiju, kao i i poštovanje teritorijalnog integriteta suverenih država.

- Pozvao sam Borisa Džonsona da dođe u Srbiju jer 42 godine britanski premijer nije posjetio našu zemlju, i dobio uvjeravanja od britanskog premijera da će nas uskoro posjetiti - napisao je Vučić.

On je istakao kako je bilo govora o saradnji u oblasti energetike, ekonomije, ali i svim drugim bilateralnim pitanjima vezanih za Ujedinjeno Kraljevstvo i Srbiju.

- Posebno sam istakao da će Srbija, po svaku cijenu, čuvati mir i stabilnost u regionu zapadnog Balkana. Naravno, zahvalio sam se i na pažnji i uvažavanju koje Ujedinjeno Kraljevstvo pokazuje prema Srbiji - poručio je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.