PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić uputio telegram saučešća porodicama stradalih rudara: Srbija ih neće i ne smije zaboraviti

Njihova časna profesija, jedna od najtežih na svijetu, oduvijek je zahtjevala ljude posebnog kova: hrabre, uporne, čvrste i nepokolebljive, kazao je Vučić

Vučić: Izrazio najdublje saučešće. Agencije

E. Ć.

1.4.2022

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodicama rudara stradalih u nesreći koja se dogodila jutros u rudniku uglja "Soko" u Aleksincu.

- Najdublje me je potresla strašna vijest o tragičnoj smrti naših rudara u rudniku "Soko". Njihova časna profesija, jedna od najtežih na svijetu, oduvijek je zahtjevala ljude posebnog kova: hrabre, uporne, čvrste i nepokolebljive. 

Upravo su njihov svakodnevni trud i samopregorni rad oduvijek predstavljali samu srž i okosnicu cjelokupnog razvoja naše zemlje i zato Srbija danas posebno žali zbog gubitka njihovih života, jer nema riječi utjehe u ovakvoj tragediji.


Niko ne može dovoljno da im se oduži za sve preteške dane i noći u kojima su radili za dobrobit svih nas, ali ćemo uraditi sve kako bismo u ovim najtežim trenucima pružili svu potrebnu pomoć njihovim najbližima i povređenim kolegama, kojima želim brz oporavak.

Izražavam najdublje saučešće porodicama, prijateljima i sugrađanima naših nastradalih rudara. Neka počivaju u miru, Srbija ih neće i ne smije zaboraviti - navodi se u telegramu koji je uputio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.