LIDER SPS-A

Dačić: Lista SPS osvojila 100.000 glasova više nego 2020. godine

Vučićev rezultat od 60 posto u uslovima “svakodnevnih napada, demonizacije njega, njegove porodice i politike svakako će ostati zabilježen kao primjer kako rezultati mogu da pobjede mržnju, kazao je

Ivica Dačić. N1

S. S. / N1

4.4.2022

Koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije osvojila je oko 11,4-11,5 posto glasova na parlamentarnim izborima, oko 100.000 glasova više nego na prethodnim, rekao je predsjednik SPS Ivica Dačić.

- To je napredak u odnosu na prošle izbore, ali sam siguran da u narednom periodu možemo da napravimo i reorganizaciju stranke i da učinimo da ti rezultati budu što povoljniji - rekao je Dačić u sjedištu stranke nakon izbora.

Vučić ostvario historijsku pobjedu

On je čestitao predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću na “ogromnom rezultatu i ogromnoj historijskoj pobjedi” na predsjedničkim izborima.

Rezultat od 60 posto u uslovima “svakodnevnih napada, demonizacije njega, njegove porodice i politike svakako će ostati zabilježen kao primjer kako rezultati mogu da pobjede mržnju - rekao je Dačić.

On je istakao da je SPS zahvalan advokatu Tomi Fili, koji je prihvatio da bude kandidat za gradonačelnika, i koji je dao doprinos da rezultat u Beogradu bude mnogo veći nego prošlog puta.

Spremni za nastavak za saradnje sa SNS-om

Kako je kazao, rezultati za Beograd se posljednji prebrojavaju, ali po rezultatima koje ima SPS, njihova lista zajedno sa listom SNS ima više od 50 posto mandata.

- Želim da kažem u ime naše koalicije da smo spremni za nastavak saradnje kao i do sada - rekao je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.