SAOPĆENO IZ NIŠKE BOLNICE

Ljajić pod neprestanim nadzorom: Ima povrede grudnog koša, rebara i glave

On je u ovom momentu apsolutno stabilnih vitalnih parametara i nije životno ugrožen

Rasim Ljajić. Agencije

H. J. I.

10.4.2022

Rasim Ljajić, koji je teško povrijeđen jutros u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd – Niš u stabilnom je stanju ali se neprekidno prati, javlja Nova.rs.

Pacijent je svjestan i komunikativan i pod neprekidnim nadzorom medicinskog osoblja u jedinici intenzivnog liječenja. U toku dana više puta ga je obišao i direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu prof dr Zoran Perišić. 

Dijagnostika koja je urađena odmah po prijemu pokazala je da pacijent ima povrede grudnog koša, rebara i glave ali u ovom trenutku njegovo stanje ne zahtijeva intenzivno hirurško liječenje.


Dijagnostika će biti ponovljena poslije 24 sata, jer u ovako teškim incidentima, neke povrede se mogu razviti i kasnije zbog čega je dvadesetčevorosatni nadzor i ponovljena dijagnostika neophodna. Konzilijum ljekara koji je formiran u UKC donijet će odluku o tome šta je najbolje kada je u pitanju liječenje ovog pacijenta. On je u ovom momentu apsolutno stabilnih vitalnih parametara i nije životno ugrožen – saopćeno je večeras iz niške bolnice.


Do saobraćajne nesreće je došlo kada je vozilo "škoda superb" kojim je upravljao predsjednik IO SDPS Branko Gogić (45) a koje se kretalo iz pravca Beograda ka Nišu, u visini Ražnja probilo zaštitnu ogradu na autoputu i sletjelo s kolovoza nakon čega se prevrnulo na krov. Gogić je preminuo na licu mjesta i njegovo tijelo je medicinska ekipa Doma zdravlja u Ražnju zatekla u automobilu, dok je Ljajić bio izvan vozila. Ljajića i Gogića je nesreća zadesila dok su putovali u Tursku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.