OSTAO SAMO PEPEO

Pogledajte kako izgleda soba nakon požara u studentskom domu koji je izazvao punjač

U Urgentni centar su primljena tri radnika jer su se nagutala dimom

Požar na sedmom spratu. Nova.rs

A. Č. / Nova.rs

15.4.2022

Požar koji je danas popodne izbio na sedmom spratu višespratnice u Studentskom centru u Nišu potpuno je uništio unutrašnjost sobe u kojoj inače stanuje jedna studentica koja, srećom, u tom trenutku nije bila tu. 

Prema prvim informacijama, vatrenu stihiju izazvao je punjač od telefona ili laptopa, a u Urgentni centar su primljena tri radnika jer su se nagutala dimom.


Trojica muškaraca primljena su u Urgentni centar. Nova.rs

Trojica muškaraca, radnici tehničke službe u studentskom domu, koji su prvi pritrčali u pomoć prilikom izbijanja požara, primljeni su u Urgentni centar u Nišu.

- Respiratorno i hemodinamski su stabilni. Imaju inhalatorne tegobe i trenutno se radi neophodna dijagnostika - rečeno je za Nova.rs iz Urgentnog centra.

U paviljonu bilo 300 studenata

Kako je ranije ispričao direktor Studentskog centra Raša Rajković, u trenutku izbijanja požara u paviljonu je bilo 300 studenata.

- Požar je izbio na 7. spratu paviljona četiri i u tom trenutku je u paviljonu bilo 300 studenata. Prvo su požar krenula da gase tri radnika, do dolaska vatrogasnih jedinica - saopćio je direktor Rajković. 

Kako je pojasnio, požar je lokaliziran, a oni su osigurali kapacitete da svi studenti budu smešteni dok se ne otklone posljedice požara.

Vatra je izbila u sobi jedne studentice koja u tom trenutku nije bila prisutna, ali je ostavila uključen punjač za telefon ili laptop. Kako se može videti na fotografijama sa lica mjesta, vatra je progutala cijelu unutrašnjost sobe, a po gašenju ostao je samo pepo i garež.

Čuli alarm

Kako su ispričali stanari višespratnice, studenti koji borave u ovim sobama, krenuli su se evakuirati čim su čuli alarm.

- Bio sam na 10. spratu, a požar je na 7. spratu izbio. Samo smo čuli alarm, odmah sam krenuo da vidim da li neko spava. Onda smo krenuli da se evakuišemo. Svi su evakuisani i dobro su - kaže jedan od stanara doma Aleksa J., inače student Mašinskog fakulteta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.