NOVI PAZAR

Jake policijske snage oko mezarja: Uskoro počinje ekshumacija tijela muftije Zukorlića

Nakon zahtjeva porodice Viši sud u ovom gradu odobrio je i međunarodnu ekspertizu koja je sastavljenu od sudskih medicina iz Bosne i Hercegovine i Njemačke

Viši sud u Novom Pazaru naložio je ekshumaciju tijela. Nova.rs

A. Č. / Nova.rs

6.5.2022

Po nalogu Višeg suda u Novom Pazaru, na groblju u selu Orlje kod Novog Pazara, u 12 sati počet će ekshumacija tijela bivšeg muftije, narodnog poslanika i predsjednika Stranke Pravde i Pomirenja, Muamera efendije Zukorlića.

Viši sud u Novom Pazaru naložio je ekshumaciju tijela bivšeg muftije Muamer efendije Zukorlića nakon što je porodica tužilaštvu u ovom gradu dostavila nalaze inostranih laboratorija koje su izrazile sumnju da je bivši muftija otrovan teškim metalima. 

Nakon zahtjeva porodice Viši sud u ovom gradu odobrio je i međunarodnu ekspertizu koja je sastavljenu od sudskih medicina iz Bosne i Hercegovine i Njemačke.

Medijima i građanima nije dozvoljen pristup u selu Orlje. Nova.rs

Medijima i građanima nije dozvoljen pristup u selu Orlje, a ekshumaciji tijela, prema nezvaničnim informacijama, prisustvovat će samo nekoliko članova porodice Zukorlić. 

Do samog groblja u selu Orlje nemoguće je prići, napravljena su četiri prstena koja osiguravaju pripadnici PU Novi Pazar, a medijima je također zabranjeno snimanje i fotografiranje.

Nakon ekshumacije tijela, tijelo preminulog muftije Muamer efendije Zukorlića bit će prebačeno u Opštu Bolnicu Novi Pazar gdje će se vršiti neophodne analize, a nakon toga tijelo će biti prebačeno u harem najstarije džamije u Novom Pazaru, Altun Alem džamije u čijem će haremu biti premješten mezar muftije Zukorlića.

Ukop u dvorištu ove džamije u centru Novog Pazara bi prema riječima ljudi iz Stranke pravde i pomirenja trebao da se desi danas u popodnevnim satima kada se očekuje i upućivanje dove za bivšeg muftiju Muamer efendiju Zukorlića, a nakon toga će se medijima obratiti i njegov sin Usame Zukorlić i najvjerovatnije muftija Islamske zajednice u Srbiji Mevlud efendija Dudić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.