SIN MUFTIJE MUAMERA

Usame Zukorlić: Postojao je rizik da se ekshumacija ponovo odloži, na analizu uzorka se može čekati i do mjesec dana

Mi kao porodica se nikada nećemo pomiriti s tim dok ne nađemo ko je učestvovao u takvom potencijalnom zločinu, poručio je Usame

Usame Zukorlić. Tanjug

E. Ć.

8.5.2022

Usame Zukorlić rekao je, nakon ekshumacije tijela bivšeg muftije Muamera efendije Zukorlića, da bi analiza uzoraka mogla trajati od sedam do mjesec dana.

- Interno što su mi kazali istraga može trajati od sedam do mjesec dana. Svaka ustanova za sebe ima svoje procedure i zavisi koliko im to bude prioritet. Kolege iz Niša (Sudska medicina, op.a.) će dati maksimalan doprinos da to bude u što kraćem periodu - rekao je Usame Zukorlić za Tanjug.


Kazao je da, ukoliko se utvrdi da je muftija Zukorlić otrovan, otvara se istraga.

- Tada će se otvoriti istraga koju će pokrenuti tužilaštvo, a koja će imati za cilj da dođemo do istine – ko je imao umiješane ruke u smrt rahmetli muftije Zukorlića. Mi kao porodica se nikada nećemo pomiriti s tim dok ne nađemo ko je učestvovao u takvom potencijalnom zločinu. Uradit ćemo sve da osoba bude privedena pravdi - dodao je Usame Zukorlić.


On je otkrio da je ekshumacija ponovo mogla biti odložena jer tim sudske medicine iz Beograda nije uspio da bude sklopljen zbog praznika i godišnjih odmora, međutim u posljednji čas je to uspio učiniti tim iz Niša.

Usame je dodao da je tijelo muftije Zukorlića premješteno u Novi Pazar iako je želja porodice bila drugačija, ali da su interesi vjernika i ljudi koji su poštovali njegov lik i djelo iznad porodičnih interesa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.