NOVI PAZAR

Nesloga u porodici Zukorlić: Incident oko toga koje osiguranje će čuvati Univerzitet

Prema prvim informacijama navodno je neko fizičkom silom htio da preuzme kontrolu nad zgradom Univerziteta

Sa lica mjesta. Nova.rs

H. J. I. / Nova.rs

11.5.2022

Prema informacijama koje su prenijeli pojedini novopazarski portali večeras oko 21 sat došlo je do sukoba između pripadnika obezbjeđenja u zgradi Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru i još nekoliko lica. Naime, prema prvim informacijama do kojih je Nova.rs došla, navodno je neko fizičkom silom htio da preuzme kontrolu nad zgradom Univerziteta.

Policija je brzo intervenirala, a trenutno se u blizini zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića nalaze pripadnici PU Novi Pazar, kao i nekoliko radnika privatnog obezbjeđenja. 


Prema nezvaničnim saznanjima, do incidenta je došlo nakon što je po nalogu predsjednice Univerziteta Elme Elfić Zukorlić, druge žene preminulog muftije Muamer efendije Zukorlića, povećan broj pripadnika obezbjeđenja.

Kako saznaje Nova.rs, osobe koje su bliske sinu bivšeg muftije, Usameu Zukorliću, pokušale su da je spriječe u tome i da oni preuzmu kontrolu nad ovom zgradom, pozivajući se na odluku Islamske zajednice u Srbiji da sve institucije, koje su pod vakufima, obezbjeđuju samo pripadnici obezbjeđenja koja djeluju pri Islamskoj zajednici.


Sa lica mjesta. Nova.rs

Za Nova.rs je potvrđeno od Informativne službe Univerizeta, da se u jednom trenutku u portirnicu zgrade zaključao i brat preminulog muftije, Muhamed Zukorlić, ali se nakon incijative Islamske zajednice povukao.

Ipak, njegovo obezbjeđenje nastavilo je da čuva zgradu do sutra ujutru kada će se raspravljati o tome ko će dalje obezbjeđivati Univerzitet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.