BRISEL

Varhelji nakon sastanka sa Vučićem: Srbija treba da nastavi sa reformama

Razgovarali smo o posljedicama rata u Ukrajini i sljedećim koracima ka napretku Srbije u pristupnim pregovorima sa EU, istakao je Varhelji

H. J. I.

11.5.2022

Aleksandar Vučić i Oliver Varhelji. Twitter

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji (Varhelyi) izjavio je večeras, poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu, da Beograd treba da nastavi sa reformama na putu ka EU.

- Čestitao sam predsjedniku Vučiću na reizboru. Razgovarali smo o posljedicama rata u Ukrajini i sljedećim koracima ka napretku Srbije u pristupnim pregovorima sa EU. Reforme treba da budu nastavljene - napisao je Varhelji na Twitteru

Vučić je poslije sastanka napisao na Instagramu da je "zahvalan Oliveru Varheljiju na iskrenoj podršci Srbiji na evropskom putu".

Vučić boravi u jednodnevnoj posjeti Briselu, gdje će večeras prisustvovati neformalnoj večeri zapadnobalkanskih lidera sa šefom evropske diplomatije Žozefom Boreljom (Josep Borell) koja se organizira dva puta godišnje.

Uz Vučića i Borelja, na večeri će biti i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijeri Sjeverne Makedonije i Albanije, Dimitar Kovačevski i Edi Rama, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i šefica kosovske diplomatije Donika Gervala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.