OTVORILA DUŠU

Elma Elfić Zukorlić za "Avaz": Kunu se u muftijin emanet, a od prvog dana su nasrnuli na mene i moju djecu

Ljubomora koja je taložena zbog njegove ljubavi, poštovanja i povjerenja koju je gajio prema meni i djeci je isplivala nakon smrti, poručila je Elfić Zukorlić

Elma Elfić sa rahmetli muftijom Zukorlićem. Arhiv

Piše: E. T.

12.5.2022

Elma Elfić Zukorlić, supruga rahmetli muftije Muamera Zukorlića, u razgovoru za portal "Avaza" osvrnula se na napade na nju i njenu djecu koji su počeli nakon smrti muftije Zukorlića.

Ona je jučer objavila fotografiju sa djecom uz opis " "Ko čuva muftijin emanet ili, bolje pitanje, kome smeta muftijin emanet?"

Kaže da se izjava odnosila na sve one koji se kunu u muftijin emanet, a od prvog dana od njegovog ukopa su nasrnuli na nju i njenu maloljetnu djecu.

- Razapeli su strijele na nas, umjesto da nam budu štit. Iz poštovanja prema rahmetli Muftiju, šutjela sam i i dalje šutim i ne znam dokle ću izdržati. Samo ću vam reci da je moj sin dženazu ocu na trgu klanjao u drugom redu, a ne u prvom redu sa porodicom.

Ljubomora koja je taložena zbog njegove ljubavi, poštovanja i povjerenja koju je gajio prema meni i djeci je isplivala nakon smrti. Želeći da nas degradiraju, omalovaže i izbrišu, iako se on za života javno ponosio nama. Za razliku od svih njih koji me napadaju, o mom radu sa muftijom svjedoče video-audio snimci i fotografije, njegovi govori i gostovanja gdje govori o meni, pjesme koje mi je pisao, rezultati koje sam dala na polju Islamske zajednice i obrazovanja kao i u muftijinom životu i radu - istakla je Elfić Zukorlić.

Kazala je da je muftija Zukorlić posljednji ručak u Klubu poslanika imao sa najbližim saradnicima kada je proslavljao njeno imenovanje na poziciju pomoćnika ministra.

- A cvijeće sam dobila od Jahje Ferhatovića koji je danas idejni vođa napada na mene. Napadajući nas oni zapravo napadaju rahmetli Muftiju i njegov privatni i poslovni život. Skoro 18 godina bila sam njegov najbolji prijatelj, saborac i supruga - poručila je Elma Elfić Zukorlić za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.