ZADOBILI TEŠKE POVREDE

Strava i užas: Žena bacila dijete (5) s prozora na trećem spratu, pa skočila za njim

Jedan mladić istrčao je odmah tu i uhvatio se za glavu. Gotovo kroz plač vikao je "Zašto je nisam prijavio ranije, možda bih ovo dijete spasao", ispričala je svjedokinja

S lica mjesta. Kurir

E. Ć. / Kurir

14.5.2022

Beogradsko naselje Mirijevo svjedočilo je pravoj drami. Naime, jučer je žena bacila petogodišnjeg sina kroz prozor na trećem spratu, a onda skočila za njim. 

Navodno nije mogla da se pomiri sa razvodom braka, javlja Kurir i dodaje da su i žena i dijete preživjeli pad te da su prevezeni u bolnicu s teškim povredama.

- Odmah su prevezeni u bolnicu, gdje je utvrđeno da nisu životno ugroženi. Ustanovljeno je i da je majka prije skoka popila veću količinu bensedina i alkohola, kao i da se na ovaj korak odlučila jer se nedavno rastala sa suprugom - rekao je izvor za Kurir.

Vidno potresen na mjesto događaja stigao je i njen bivši suprug, koji je rekao da je njegova žena najavljivala ovakvu stvar. On je rekao kako nije u stanju išta da kaže te da samo želi vidjeti kako mu je dijete.

Jedna komšinica je svjedočila ovom uznemirujućem činu. Potvrdila je da je žena prvo bacila dijete s prozora, pa onda skočila za njim. 

Izašla sam da prošetam kada sam čula strahovit udarac. Dijete je počelo da vrišti i plače, a za njim je odmah pala i majka. Jedan mladić istrčao je odmah tu i uhvatio se za glavu. Koliko znam, ona je upravo s tim komšijom imala problema. Gotovo kroz plač vikao je "Zašto je nisam prijavio ranije, možda bih ovo dijete spasao" - opisala je potresena starica za Kurir.

Inače, stanari zgrade su ženu opisasli kao jako nervoznu i agresivnu, dodavši da je maltretirala svoju djecu. Ima i stariju djevojčicu koju je, kako kažu, stalno tukla. Jedna starija žena je ispričala kako joj je ranije tražila ključ od krova pod izgovorom da želi djetetu pokazati krov, ali da smatra kako je i tada htjela nauditi svom djetetu, piše Kurir.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.