DA LI JE RIJEČ O PERIŠU?

Oglasilo se tužilaštvo o tijelu izvučenom iz Dunava: Za sada je riječ o NN licu

Dežurni zamjenik Višeg javnog tužioca u Beogradu obavio je uviđaj na licu mjesta i naložio obdukciju, toksilološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet, za sada NN lica, kao i uzrok smrti

Oglasilo se tužilaštvo o tijelu izvučenom iz Dunava. SCREENSHOT: TELEGRAF.RS

S. S. / Nova.rs

18.5.2022

Tijelo muškarca, za kojeg se sumnja da je Matej Periš, pronađeno je jutros kod Ada Huje u Beogradu. Povodom pronalaska tijela, oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Beogradu.

- Tijelo mlađeg, za sada nepoznatog muškarca, nađeno je jutros u Dunavu kod Ade Huje. Dežurni zamjenik Višeg javnog tužioca u Beogradu obavio je uviđaj na licu mjesta i naložio obdukciju, toksilološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet, za sada NN lica, kao i uzrok smrti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Više javno tužilaštvo u Beogradu će blagovremeno obavijestiti javnost o rezultatima pomenutih analiza koje obavlja Institut za sudsku medicinu, navodi tužilaštvo.

Periš je nestao krajem decembra prošle godine. Kobne noći je bio u klubu "Gotik", da bi u jednom trenutku isti napustio i udaljio se. Potom je snimljen kako trči ulicama, sve do restorana "Savanova". Tu se stepenicama spustio do Save i od tada mu se gubi svaki trag.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.