U TOKU IDENTIFIKACIJA

Kapetan broda koji je pronašao tijelo u Dunavu: Na patikama mladića je slovo V, isti znak kao na Matejevoj obući

Šetali smo po palubi i vidjeli kako voda nosi tijelo, da se zaustavlja malo dalje, rekao je Zelenović

A. Č. / Telegraf

Zelenović: Tijelo je bilo u stanju raspadanja

Foto: Telegraf


Kapetan broda, Milovan Zelenović, koji je pronašao tijelo mladića u Dunavu kod Ade Huje, a za koje se sumnje da je nestali Splićanin Matej Periš, ispričao je šta se sve jutros desilo.

- Šetali smo po palubi i vidjeli kako voda nosi tijelo, da se zaustavlja malo dalje. Vjetar ga je donio, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Tijelo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je provjerio na internetu i vidio da je isto obučen kao Matej Periš. Imao je jednu belu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se udavi on je okrenut tijelom na dole - rekao je Zelenović za Telegraf.

- Mladić na sebi ima farmerke, jednu patiku na kojoj je slovo V koje imaju patike Mateja Periša. Kada sam našao tijelo, djelovalo je kao da je dugo stajalo u vodi. Druga patika je nađena na Savi nakon njegovog nestanka. Vodostaj je bio veliki, pošto je vjetar puhao, pa je ovdje nanio tijelo. Zvao sam policiju u 9:10 sati. Dao sam izjavu - ispričao je kapetan Zelenović.

Otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je za Telegraf.rs da ga je policija obavijestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno tijelo mladića, koje po opisu i garderobi odgovara njegovom sinu.

- Mora se još uporediti DNK, ali po odjeći, pronađen mladić odgovara Mateju. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd - rekao je Nenad Periš.

Više o temi Matej Periš

NA VRH

Podijeli članak na