SVJETSKI EKONOMSKI FORUM

Vučić: Ne mogu da govorim o detaljima, ali smo iznijeli potpuno različite vizije razvoja Balkana

Na sve to dodajte ljude iz EBRD-a, finansijskog sektora, mnoge iz evropskog krema, koji su prisustvovali tom prvom okupljanju, za koje se našalim pa kažem "ne znam nikad da li ga pokvari Kurti ili ja", rekao je

Aleksandar Vučić: Ne mogu da govorim o detaljima sastanka, ali smo iznijeli potpuno različite vizije razvoja Balkana. SCREENSHOT: TV PINK

S. S.

25.5.2022

Na sastancima u Davosu bilo je razgovora sa premijerima i predsjednicima brojnih zemalja, naravno uvijek sa svima iz regiona, razgovara se uvijek o istim stvarima. Na sve to dodajte ljude iz EBRD-a, finansijskog sektora, mnoge iz evropskog krema, koji su prisustvovali tom prvom okupljanju, za koje se našalim pa kažem "ne znam nikad da li ga pokvari Kurti ili ja", rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić iz Davosa, gdje se nalazi povodom Svjetskog ekonomskog foruma.

- Nije stvarno tako, već što su naši odnosi takvi da ne možete da donesete lijepih vijesti onima koji žele da čuju nešto drugačije - rekao je Vučić.

Kako kaže, suština je da je bio otvoren i govorio o problemima sa kojima se susrećemo, ukazao na nešto drugačije viđenje situacije i u BiH od onoga kakvo je imala većina prisutnih, i na potpuno različite stavove kada je u pitanju Kosovo.

- Ne mogu da govorim o detaljima, jer je rečeno da je sve po pravilima "četman haus", ali smo iznijeli potpuno različite vizije razvoja Balkana. Opet je dominiralo pitanje Rusije, Ukrajine, uticaja na region, i to je ono što ljudi treba da znaju - rekao je Vučić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.