SELO CRNOČE

Komšije o zločinu u kojem je Džemo Eminović ubio snahu Zumretu pa sebe: "Najteže je bilo reći djetetu"

Džemo nije bio u dobrim odnosima sa snahom Zumretom s kojom se stalno svađao, iako je ona uvijek bila dobra prema njemu, ispričale su komšije

S mjesta nesreće. Tanjug.rs

E. Ć. / Nova.rs

31.5.2022

U selu Crnoče, između Novog Pazara i Tutina jučer se dogodio strašan zločin kada je Džemo Eminović nakon kratke svađe ubio snahu Zumretu, a potom izvršio samoubistvo.

Mještani su za Zumretu rekli da je bila fina žena, koja je trudila da svog sina, dječaka osmog razreda, izvede na pravi put dok mu je otac na radu u inostranstvu. Za vrijeme zločina, njena svekrva je bila u njivi.


Komšije ovog, inače mirnog sela, su rekle da Džemo nije bio u dobrim odnosima sa svojom suprugom, ali ni snahom Zumretom s kojom se često svađao, iako je, prema njihovim riječima, ona uvijek bila dobra prema njemu. Pa i dok je bio u bolnici, ona ga je često obilazila i molila ljekare da se brinu o njemu.

- Skoro smo se vidjeli, kad je izašao iz bolnice počeo je da priča kako sumnja da mu je neko postavio sihre i da ga to muči, vidio sam odmah da nešto nije kako treba sa njim - ispričao je jedan od mještana sela Crnoče za nova.rs.

Komšije i rođaci su ispričali da je najteže bilo saopćiti djetetu kad se vratio iz škole da mu je dedo ubio majku, a onda i samog sebe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.