ODLUKA PREDSJEDNIŠTVA

Srpska napredna stranka odlučila: Šapić kandidat za gradonačelnika Beograda

Prijedlog za zamjenika gradonačelnika je Vesna Vidović, koja je također iz SNS-a, rekla je Brnabić

S. S.

Aleksandar Šapić kandidat za gradonačelnika Beograda

Foto: N1


Na sjednici Predsjedništva Srpske napredne stranke odlučeno je da Aleksandar Šapić bude kandidat za gradonačelnika Beograda.

Premijerka Ana Brnabić saopćila je nakon sjednice Predsjedništva stranke da je izbor kandidata bio najvažnija tačka dnevnog reda i da je usvojen prijedlog Gradskog odbora SNS-a.

- Aleksandar Šapić bio je i prvi na našoj listi. Dobili smo većinsku podršku i povjerenje građana Beograda na ovim izborima. Prijedlog za zamjenika gradonačelnika je Vesna Vidović, koja je također iz SNS-a. Smatramo da će njih dvoje funkcionisati kao dobar tim - kazala je Brnabić i dodala da će izmjena biti u Gradskom vijeću, kao i da se nada dobroj energiji i završavanju započetih projekata - rekla je Brnabić.

Prisustvovao i predsjednik Srbije

Na sjednicu Predsjedništva stranke došli su predsjednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić, kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić, aktuelni zamjenik gradonačelnika Goran Vesić, ministrica kulture Maja Gojković, ministar Siniša Mali, poslanik Aleksandar Martinović i drugi funkcioneri SNS.

Brnabić je odgovarajući na pitanja novinara, rekla da je Šapić bio jedini kandidat za gradonačelnika.

- Izbor Nikole Nikodijevića za predsjednika Skupštine grada Beograda znači nastavak koalcije SNS i SPS na nivou Beograda, ali ne mora se preslikati na republički nivo - istakla je ona.

Ona je dodala da se pored teme o kandidatu za gradonačelnika s predsjednikom Aleksandrom Vučićem razgovaralo i o energetskoj bezbjednosti Srbije, velikim infrastrukturnim projektima, ali i povećanju penzija od 19,1 posto, te o stabilnosti kursa dinara i javnom dugu što je, kako je rekla, najvažnija stvar u ovom trenutku.

- Ono što je najvažnije je najavljeno povećanje penzija od 19,1 posto u četvrtom kvartalu ove godine... To je historijski najvažnije povećanje penzija u Srbiji. Naš javni dug je u ovom trenutku nešto iznad 52 posto. On ostaje ispod 60 posto našeg BDP-a, i pored povećanja penzija - kazala je.

Rok do 11. jula

Gradski odbor SNS Beograda prije dva dana donio je jednoglasno odluku da za gradonačelnika Beograda predloži prvog na listi "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve", Aleksandra Šapića.

Podsjetimo, u subotu je završena i konstitutivna sjednica Skupštine grada Beograda. Za predsjednika Skupštine grada Beograda izabran je funkcioner Socijalističke partije Srbije Nikola Nikodijević, koji je i u prethodna dva saziva obavljao tu funkciju. Rok za izbor gradonačelnika je 11. jul, a on mora biti izabran iz redova odbornika.

NA VRH

Podijeli članak na