OTVORENO

Šapić: Nisam imao dilemu da ću postati gradonačelnik

Govoreći o nabavci energenata za predstojeću zimu, rekao je da će državno rukovodstvo naći način da obezbijedi energente

Aleksandar Šapić. AGENCIJE

A. O.

21.6.2022

Novoizabrani gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će vrijeme pokazati koliko će trajati gradska vlast, da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić o tome rekao svoje mišljenje i da on neće neće da stvara kakofoniju svojim izjavama o tome, već da će uraditi sve da poboljša stvari u vremenu koje je ispred njega.

Šapić je za RTS rekao da nije imao dilemu da će postati gradonačelnik, iako se oko njegovog izbora stvorila vrsta „rijalitija“.

Kazao je da ne zavisi od njega hoće li biti novih izbora, a da za sada većina postoji.


Raditi najbolje

- Koliko će trajati ova gradska vlast, pokazat će vrijeme - rekao je gradonačelnik i dodao da nije važno koliko će njegov mandat trajati, on će se svakako truditi da radi najbolje.

Naveo je da će njegova vrata biti otvorena za sve opozicione prijedloge i za kritike i da je spreman da obavijesti javnost ukoliko neki prijedlog opozicije može da se implementira.

Dodao je da će nastaviti da radi na započetim projektima u gradu, a da je prioritet da se "obezbjede topli domovi, komunalni red i stabilan gradski prijevoz".

Istakao je da je Beograd "pobjednik i jedan od rijetkih gradova koji je toliko puta rušen, ali je uspio da se podigne", ocjenivši da je Beograd vrsta "jugoistočnog Njujorka".


Obezbijediti energente

Govoreći o nabavci energenata za predstojeću zimu, rekao je da će državno rukovodstvo naći način da obezbijedi energente.

Istakao je da je ekologija nešto što se podrazumijeva i da euro 2 i euro 3 ima skoro 70 posto vozila u Beogradu. 

Zbog toga, dodao je, ekološki problemi mogu da se riješe samo tako što se podigne standard građana da bi ljudi mogli da voze nove automobile.

Šapić je kazao i da u Beogradu ima i oko i 10.000 ložišta i da bi taj problem trebalo riješiti gasifikacijom, ali da je to dugotrajan proces i da bi svi građani trebalo da vode računa o životnoj sredini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.