NIJE GA VIDIO

Tragedija na autoputu: Kamionom išao u rikverc i usmrtio inžinjera

Vozač kamiona je pobjegao sa mjesta nesreće, ali se kasnije predao policiji

Stradali Zoran bio okrenut leđima kada ga je udario kamion. Ilustracija

E. Ć. / Blic

24.6.2022

Tragedija se dogodila na dijelu autoputa između Aleksinca i Ražnja u Srbiji, kada je prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji jedne kolovozne trake, kamion udario diplomiranog građevinskog inžinjera Zorana C. (59) i usmrtio ga, javlja Blic.

Stradali Zoran je u trenutku nesreće bio okrenut leđima i nije vidio kamion. Nakon što ga je kamion udario prevezen je u bolnicu u Aleksincu, ali je podlegao povredama 15 minuta nakon prijema.

Vozač kamiona je pobjegao sa mjesta nesreće, ali se kasnije predao policiji. Nakon nesreće, on je rekao: "Nisam ga vidio". Poslije toga je izašao iz kamiona i otišao sa gradilišta, prenosi Blic.

Niška policija saopćila je danas da je uhapsila vozača M. J. (43) iz Niša zbog postojanja sumnje da je izvršio teško djelo protiv opće sigurnosti.

- Sumnja se da je on, jučer, upravljajući kamionom na autoputu Niš–Beograd u visini Aleksinačkih Rudnika, na dijelu na kom se izvode radovi, kretajući se unazad udario zadnjim dijelom kamiona pedesetdevetogodišnjeg muškarca. On je od zadobijenih povreda preminuo u Općoj bolnici u Aleksincu. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu - saopćila je policija.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.