FRANKFURT

Doktori i dalje zaglavljeni na aerodromu: Nisu ni blizu rješenja za svoju situaciju

Problem je što druga strana, odnosno Lufthansa ne reagira, niti pokušavaju da riješe problem, rekao je ljekar

A. Č. / Blic

Doktori prespavali na aerodromu

Foto: Blic


Oko 100 ginekologa i ortopeda iz Srbije koji su na putu iz Lisabona za Beograd ostali zarobljeni na aerodromu u Frankfurtu, i dalje nisu blizu rješenja za svoju situaciju. 

Nije izvjesno da li će za njih biti mjesta na zakazanim današnjim letovima za Srbiju, a i dalje nemaju mogućnost da dobiju svoj prtljag te pokušaju da sami iznađu rešenje i vrate se kući.

- Od jutros od šest sati pokušavamo da dobijemo bilo kakvu informaciju, da li možemo da odemo sa aerodroma sa svojim stvarima ili odletimo za Srbiju - kaže Radomir Aničić, ginekolog, koji se našao u ovoj grupi, piše Blic.

Kako kaže, on je sa kolegama bio na kongresu u Lisabonu. I u startu, Lufthansin let iz Lisabona za Frankfurt je kasnio bez zvaničnog objašnjenja, neka dva sata.

- Navodno, opravdanje je bilo to što je u toku štrajk kontrolora leta u Francuskoj, i da zato možemo preletiti njihov zračni prostor samo u određenim slotovima. Mi smo onda na frankfurtski aerodrom stigli sa zakašnjenjem, nekih 30 minuta prije nego što je trebalo da krene naš avion ka Beogradu. Ali, nije nam bilo dozvoljeno da nas prebace autobusom iz aviona u avion kako bismo skratili proceduru dolaska na idući let. Tako smo i izgubili let za Beograd - ispričao je ljekar u uključenju za TV Prva.

Muke i problemi

Kako je dalje objasnio, tek tada su počele njihove muke i problemi i to potpuno neobjašnjivo - ne mogu da uzmu svoje stvari i nemaju mogućnost da nađu mjesta za sebe na novom letu. 

Naime, kako vjeruje ovaj ljekar, na samom aerodromu u toku je ili neki štrajk ili postoje problemi sa manjkom ljudi u službama u jednom od najvećih zračnih luka na svijetu.

- Kada smo došli na šalter kod službenika koji bi trebalo da nam daju osnovne informacije i osiguraju sve što je potrebno za naredni let, jer nismo zakasnili svojom, nego njihovom krivicom na konekciju do Beograda, oni su nam rekli da u 12 sati zatvaraju sve i ne rade više - priča ljekar i dodaje da su tu prespavali noć:

- Nadamo se da ćemo oko 11 sati uspjeti i da će se prva grupa ljekara ukrcati na avion, tako su nam rekli, ali nikom i dalje nije izdata karta. Sve vreme smo u pripravnost i čekamo. Nekima je rečeno da mogu na avion oko 15 sati, neki imaju opciju tek večeras da krenu.

Nemaju potvrđenu kartu

Međutim, niko od naših državljana iz ove grupe nema potvrđenu kartu. Aničić kaže da ih ima više od 70. Kofere ne mogu da uzmu. Ne smiju da izađu sa aerodroma jer ne znaju kada bi mogli da dobiju poziv za ukrcavanje.

- Dva vodiča iz agencije koji su sa nama pokušavaju da saznaju šta i kako će dalje biti sa nama, ali problem je što druga strana, odnosno Lufthansa ne reagira, niti pokušavaju da riješe problem. Neki vanredni let da uvedu ili slično - rekao je Ančić.

NA VRH

Podijeli članak na