PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić nakon sastanka sa Abazovićem: Vjerujem da je ovo početak veoma uspješne saradnje

Govorili smo o političkim bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, poručio je Vučić

Dritan Abazović i Aleksandar Vučić. INSTAGRAM

A. O.

29.6.2022

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa premijerom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem.

- Govorili smo o političkim bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, investicijama, ulaganjima, poljoprivredi, snabdijevanju hranom, energetskim bilansima i kako jedni drugima možemo da pomognemo na jesen i zimi - rekao je on.

Dodao je da su govorili i o pitanjima koja su ih razdvajala.

- Vjerujem da je ovo samo početak veoma uspješne saradnje i vjerujem da može da bude još bolje. Hvala Abazoviću na posjeti. Uvijek je dobrodošao. Vjerujem da ćemo moći da ostvarimo veliki napredak u odnosima Srbije i Crne Gore - zaključio je Vučić.


Nakon njega, i Abazović se zahvalio na toploj dobrodošlici i konstruktivnom sastanku.

- Najviše smo potencirali teme saradnje i to otvara buduće horizonte. Dozvolite da dam obavještenje na moj upit - rekao je Abazović.

Dodao je da je Vučić uspio riješiti još jedno pitanje koje je značajno za Crnu Goru. 

- On je pozvao ministra unutrašnjih poslova i zamolio da je praksa koja je postojala promjeni i da od 1. jula svi građani Crne Gore mogu da u Srbiju dođu bez ikakvih restrikcija - zaključio je Abazović naglasivši da se to odnosi i na crnogorske političare, poslanike i članove vlade.

Istakao je da ostala pitanja koja su se tretirala mogu u narednom periodu da se materijalizuju. 

- Od jeseni ćemo imati konkretne vidove saradnje između dvije države. Nastavljaju se lijepe vibracije tokom posjete Srbiji. Vjerujem da u ovom dobrom duhu ne postoji pitanje koje ne možemo riješiti. Za neke je potrebno vrijeme. Nastavljamo intenzivnu saradnju između dvije države - poručio je Abazović.

On je pozvao predsjednika Vučića da posjeti Crnu Goru, a građanima Srbije uputio je poziv da ljetuju u Crnoj Gori kazavši da su više nego dobrodošli u svoju bratsku Crnu Goru.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.