PREMIJER CRNE GORE

Abazović nakon sastanka s Vučićem: Političari i građani u Srbiju će od 1. jula moći ući bez restrikcija

Od jeseni ćemo imati konkretne vidove saradnje između dvije države, poručio je Abazović

Dritan Abazović i Aleksandar Vučić. AGENCIJE

A. O.

29.6.2022

Premijer Vlade Crne Gore Dritan Abazović nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izjavio je da svi građani Crne Gore uključujući poslanike i političare, moći će nesmetano da ulaze u Srbiju od 1. jula.

Abazović je u obraćanju novinarima saopćio da je Vučić uspio da riješi jedno važno pitanje za građane i poslanike, koje se odnosi na prelazak državne granice.


Saradnja dvije države

- Zamolio je ministra unutrašnjih poslova da se praksa koja je postojala da se ispravi, i da od 1. jula svi građani, ovdje računam poslanike, političare i predstavnike Vlade, moći da ulaze u Srbiju bez ikakvih restrikcija - rekao je Abazović.

On je kazao da je to pitanje u dobrom duhu riješeno.

- Ostala pitanja koja su se tretirala mogu u narednom periodu da se materijalizuju. Od jeseni ćemo imati konkretne vidove saradnje između dvije države. Nastavljaju se lijepe vibracije tokom posjete Srbiji. Vjerujem da u ovom dobrom duhu ne postoji pitanje koje ne možemo riješiti. Za neke je potrebno vrijeme. Nastavljamo intenzivnu saradnju između dvije države - poručio je Abazović.


Uputio poziv

On je pozvao predsjednika Vučića da posjeti Crnu Goru, a građanima Srbije uputio je poziv da ljetuju u Crnoj Gori kazavši da su više nego dobrodošli u svoju bratsku Crnu Goru.

Vučić je kratko saopćio da je posjeta Abazovića i ministara u crnogorskoj Vladi početak uspješan saradnje.

- Gdje kroz upoznavanje ministara može doći do još bolje i konkretnije saradnje - rekao je Vučić, zahvaljujući se Abazoviću na posjeti.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.