DOKTOR MU DOŠAO GLAVE

Ovo je muškarac kojem je kiropraktičar slomio kičmu

Ništa više nije moglo da se uradi za ovog čovjeka, pa su doktori pokazali humanu stranu i dozvolili porodici da ga bar vidi, kaže izvor

Muškarac preminuo nakon tretmana. KURIR.RS

A. O. / Kurir.rs

13.7.2022

Nakon što je tri mjeseca proveo u komi, jer mu je kiropraktičar slomio vratni pršljen tokom tretmana, Milan Đurić bit će sahranjen 15. jula na Novom bežanijskom groblju, objavila je porodica.

Kako piše na umrlici, ožalošćeni su majka, brat, rodbina i prijatelji.

Đurđević: Slomio kičmu pacijentu. BLIC

Podsjetimo, Đurić je 24. marta ove godine je otišao u "Balans mediku" da mu namještaju pršljen "atlas", ali je već u 16:40 sati iz te privatne klinike kolima Hitne pomoći prebačen na Institut za ortopediju na Banjici.

Odmah po hitnom prijemu smješten je u jedinicu intenzivne njege ovog instituta. Ljekari su mogli samo da konstatuju prijelom kičme, usljed koje je čovjek i ostao nepokretan, a takav je stigao u Institut. Uveden je u vještačku komu, preminuo je u subotu 9. jula na Institutu za ortopediju. Više javno tužilaštvo u Beogradu je dalo nalog da se obavi obdukcija.

Tretman je obavio prof. dr Slaviša Đurđević, koji je u medijima je predstavljen kao "svjetski priznati stručnjak za namještanje atlasa".

Balans Medika. KURIR.RS

Đurđević se na sajtu ove klinike hvali da je tretman bezopasan i da traje desetak minuta.

Nijednog momenta, nažalost, nije se pokazalo da je moguć pokušaj buđenja Đurića iz kome.

- Bukvalno tri i po mjeseca čovjek je vegetirao kao biljka. Ljekari su davali sve od sebe da mu spasu život, ali, nažalost, mogli su samo da ga održavaju u životu, svjesni da će vjerovatno i tome doći kraj, jer je Đurić praktično umirući pacijent. Upravo zato su omogućili porodici, odnosno majci i bratu Đurić, da ga nekoliko puta bukvalno na trenutak vide. Ništa više nije moglo da se uradi za ovog čovjeka, pa su doktori pokazali humanu stranu i dozvolili porodici da ga bar vidi dok je živ - priča izvor za Kurir.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.