PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić planirao doći u Jasenovac, hrvatska Vlada mu zabranila

Iz vlade su neslužbeno naveli da Vučić nije poštovao nijedan protokol, da je sve htio napraviti mimo procedura i pravila o diplomatskim odnosima

Vučić: Htio posjetiti Jasenovac i Pakrac. Agencije

Jutarnji list

17.7.2022

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prema neslužbenim je informacijama planirao danas privatno posjetiti Jasenovac i Pakrac, no hrvatske vlasti neće mu dopustiti ulazak u zemlju.

Kako su javili izvori iz Vlade Hrvatske, Vučić je  kontaktirao predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i rekao mu kako planira privatnu posjetu Jasenovcu, odnosno spomen području na kojem se u vrijeme NDH nalazio ustaški koncenstracijski logor u kojem su stradali brojni Srbi u Drugom svjetskom ratu.

Pozvao je Pupovca da mu se pridruži i rekao da, ako smatra da je potrebno, o njegovu posjetu obavijesti hrvatsku vladu što je Pupovac i učinio, a u vladi su ostali konsternirani načinom na koji je predsjednik Srbije planirao napraviti kaos u Hrvatskoj, piše Jutarnji list.

Bez službene obavijesti hrvatskim vlastima, bez koordinacije s ambasadom, Vučić je htio prijeći granicu iz Bosne i Hercegovine i doći oko 11 sati u Jasenovac, a potom oko 14 sati i u Pakrac.

Iz vlade su neslužbeno naveli da Vučić nije poštovao nijedan protokol, da je sve htio napraviti mimo procedura i pravila o diplomatskim odnosima te da je sa svojim TV ekipama prijeći hrvatsku granicu i ovdje raditi što želi, no da su mu iz vlade jasno rekli ne te poručili da Vučiću ideja “srpskog sveta” ovdje neće proći, prenosi Jutarnji list.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.