LIDER SPP-A

Usame Zukorlić izabran za potpredsjednika Skupštine Srbije

Želim da istaknem da nastavljamo putem rahmetli akademika Muamera Zukorlića, putem borbe za pravdu i pomirenje, poručio je Zukorlić

Zukorlić: Velika čast zbog izbora na tu poziciju. Arhiv

E. Ć.

3.8.2022

Usame Zukorlić, sin rahmetli muftije Muamera Zukorlića i lider Stranke pravde i pomirenja, izabran je za potpredsjednika Skupštine Srbije.

Zukorlić je na jučerašnjoj sjednici Skupštine Srbije izabran na tu funkciju sa 195 glasova narodnih poslanika, naveli su iz Stranke pravde i pomirenja. 

On se oglasio na svom Facebook profilu gdje je napisao da mu je velika čast što je izabran na tu poziciju, te da obavezu koju su dobili od građana i građanki moraju obavljati predano, pošteno i u interesu svih onih koji su ih birali. 

- Moramo biti poslanici svih naroda ove države bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost. Neophodno je da, svako u svom djelokrugu rada i djelovanja, napravimo konkretne korake na jačanju kako regije Sandžaka, tako i države Srbije.

Želim da istaknem da nastavljamo putem rahmetli akademika Muamera Zukorlića, putem borbe za pravdu i pomirenje! Raditi ću na tome da nacionalne zajednice, Srbi i svi narodi imaju međusobno razumijevanje, poštovanje različitosti i skladan suživot - napisao je Zukorlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.