TRG SLOBODE

U Novom Sadu manifestacija za Srbe stradale u "Oluji", prisutan i Dodik

Prisutni su i premijerka Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministri u Vladi Srbije Zlatibor Lončar i Aleksandar Vulin, kao i predsjednica RS-a Željka Cvijanović

Manifestacija u Novom Sadu. N1 Srbija

S. S.

4.8.2022

Na Trgu slobode u Novom Sadu počela je manifestacija posvećena sjećanju na sve stradale i prognane Srbe, povodom 27. godišnjice hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja". Parastos svim žrtvama te akcije služi patrijarh Porfirije.

Prisutni su i premijerka Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministri u Vladi Srbije Zlatibor Lončar i Aleksandar Vulin, kao i predsjednica RS-a Željka Cvijanović.

Prisutni predstavnici Srpske liste

Na Trgu slobode su i predstavnici Srpske liste sa Kosova na čelu sa predsjednikom te stranke Goranom Rakićem.

Manifestaciji prisustvuje i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je došao u pratnji člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a do svog mjesta je ispraćen aplauzom prisutnih.

"Da praštamo moramo"

- Njihovim žrtvama se klanjamo, naše pamćenje nije zlopamćenje. Pamtimo da ne bi neko mogao da kaže "nije se desilo". Stotinu puta ću da ponovim da ne zlopamtimo, da praštamo moramo, sam Bog tako zapovijeda, ali da zaboravimo nećemo, ne smijemo i ne možemo. poručio je Porfirije.

Dodao je i da je potrebno skupljanje u Jasenovcu i na svakom mjestu gdje su stradali nevini Srbi, ali i na svakom mjestu gdje su stradali ljudi bez obzira na to kojem narodu pripadali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.