SRBIJANSKI PREDSJEDNIK

Vučić: Nećemo priznati referendum u Ukrajini, ne borim se ni za Putina ni za Bajdena

Mi štititmo sopstveni teritorijalni integritet, poručio je Vučić

Tokom današnjeg obraćanja. PRINTSCREEN / PINK

A. O.

28.9.2022

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić tokom današnjeg obraćanja, kazao je da Srbija ne može i neće priznati očekivanu odluku Državne Dume Rusije o prijemu teritorija Ukrajine na kojima su održani referendumi u sastav Rusije.

- Mi štititmo sopstveni teritorijalni integritet i u našem je najboljem interesu da štitimo teritorijalni integritet međunarodno priznatih zemalja i to je jedino što sigurno ne može da se mijenja, to su stvari koje su za nas od presudnog značaja - istakao je Vučić.

On je naglasio da Srbija u tom slučaju više ne bi imala nikakvu poziciju ne samo kada je riječ o Kosovu već i oko poštovanja koje danas zaslužuje u međunarodnoj zajednici.

Srbija još nije uvela sankcije, a Vučić ističe da su izdržali 210 dana sa stabilnom politikom.

Put Srbije je nešto što je mnogo teško, trnovito.. ali to je put koji brine o interesima države. Neće biti lako u budućnosti - izjavio je Vučić, te nastavio:

- Vučić zbog Putina ne uvodi sankcije? Ja se ne borim ni za Putina, ni za Bajdena, ja se borim za ove divne ljude, za našu djecu i roditelje, za sve ljude u Srbiji. Baš me briga za strane lidere. Gledam kako da u ovim teškim trenucima Srbija ne bude na njihovom udaru i gledam kako da razmišljam o danu poslije. Neko mora da razmišlja šta ćemo sutra kad budemo imali mir, jesmo li uspješno odbranili naše interese ili nismo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.