TRAGIČAN KRAJ POTRAGE

Poplave u Novom Pazaru i Tutinu: Pronađeno tijelo djeteta koje je upalo u nabujalu rijeku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izdao naređenje da se pripadnici Vojske angažuju u pomoći građanima Novog Pazara i Tutina u borbi protiv vodene stihije

E. Ć.

20.11.2022

Ministri odbrane i policije u Vladi Srbije Miloš Vučević i Bratislav Gašić obišli su danas poplavljena naselja u Novom Pazaru i Tutinu. Anadolija

Pronađeno je tijelo dvogodišnjeg djeteta koje je ranije danas upalo u rijeku kod Tutina, rečeno je Tanjugu iz Policijske uprave Novi Pazar.

Navode da je dijete živjelo u blizini rijeke Vidrenjak i da se pretpostavlja da je zbog nepažnje upalo u rijeku kada su roditelji prišli kako bi vidjeli nabujalu rijeku.

Viši javni tužilac naredio je obdukciju, dodaju iz PU Novi Pazar.

Podsjetimo, radi obilne kiše koja u nedjelju pada u Novom Pazaru i Titunu drastično je porastao vodostaj rijeka u tim gradovima u Srbiji.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izdao naređenje da se pripadnici Vojske angažuju u pomoći građanima Novog Pazara i Tutina u borbi protiv vodene stihije. Pripadnicima Vojske pridružit će se i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministri odbrane i policije u Vladi Srbije Miloš Vučević i Bratislav Gašić obišli su danas poplavljena naselja u Novom Pazaru i Tutinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.