BEOGRAD

Sastankom s Vučićem predsjednik Azerbejdžana Alijev započeo zvaničnu posjetu Srbiji

Ceremonija svečanog dočeka azerbejdžanskog predsjednika održana je ispred Palate "Srbija", nakon čega je uslijedio tet-a-tet sastanak dvojice predsjednika i plenarni sastanak delegacija dviju zemalja

Alijev započeo zvaničnu posjetu Srbiji sastankom sa Vučićem. Printscreen / Anadolija

H. J. I.

23.11.2022

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev (Aliyev) počeo je u srijedu zvaničnu posjetu Srbiji sastankom s predsjednikom te zemlje Aleksandrom Vučićem.

Ceremonija svečanog dočeka azerbejdžanskog predsjednika održana je ispred Palate "Srbija", nakon čega je uslijedio tet-a-tet sastanak dvojice predsjednika i plenarni sastanak delegacija dviju zemalja.

Poslije sastanka planirano je potpisivanje bilateralnih dokumenata, nakon čega su najavljena obraćanja Vučića i Alijeva.

Uoči posjete Alijeva, u Beogradu je ove sedmice održan poslovni forum Srbija - Azerbejdžan na kojem je istaknuto da su ekonomski i politički odnosi dviju zemalja u stalnom usponu.

Očekuje se da će posjetom Alijeva Beogradu dvije zemlje otvoriti nove pregovore o saradnji, posebno u oblasti energetike. Srbija i Azerbejdžan uspostavili su diplomatske odnose 1997. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.